Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 13. 09:12, péntek | Helyi

Elkezdődtek a munkálatok az Újvárosi Segítő Szolgálatnál

Elkezdődtek a munkálatok az Újvárosi Segítő Szolgálatnál

A társadalom legvédtelenebb tagjai, az idősek javát szolgáló fejlesztés vette kezdetét a Huba vezér utcában található Újvárosi Segítő Szolgálatnál.

A Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények egysége közel 64 millió forintból, európai uniós támogatásnak köszönhetően újul meg.

A projekt kiemelt célja, hogy az épület megújításával és új eszközök beszerzésével modernebb munkakörülményeket biztosítson az ott dolgozók számára, és kulturáltabb feltételeket teremtsen a szolgáltatásokat igénybe vevők részére. Egy új gépjármű beszerzésével a tömegközlekedési eszközzel nem, vagy csak nehezen, nagy időráfordítással megközelíthető területeken élő hátrányos
helyzetű személyek ellátási feltételei is javulnak. Az Újvárosi Segítő Szolgálat által vállalt étkeztetést, házi segítségnyújtást, valamint az idősek nappali ellátását szintén a projekt keretein belül kívánják fejleszteni.
A második ütemben megvalósuló korszerűsítés részét képezi az ablak és radiátor csere, valamint a teljes fűtési hálózat javítása, a konyha felújítása és új eszközök beszerzése. Az akadálymentesítés megoldása is sokkal kényelmesebb lesz, új rámpát építenek ki a szakemberek, illetve a hátsó terasz, csakúgy, mint az épület elülső része teljes felújításon megy keresztül

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya