Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2020. Január 30. 09:01, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Ellopott okosóra buktatta le a tolvajt

Ellopott okosóra buktatta le a tolvajt

Lopás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 44 éves férfival szemben, aki tavaly novemberben ellopta az egyik orvos óráját a balatonfüredi kórházban.

A elkövető 2019. november 10-én délután beteglátogatóban járt a szívkórház intenzív osztályán, amikor észrevette az orvosnak a beteg melletti polcon felejtett, mintegy 100 ezer forint értékű okosóráját – számolt be az esetről az ügyészség.

Az orvos már délután észrevette, hogy hiányzik az órája, amelyet korábban ellátás közben kellett levennie, és mivel további kezelésre szorulókhoz ment, azt egy beteg melletti tárolópolcon hagyott.

Az ellopott óra azonban GPS-jelek kibocsátásával jelezni tudta a hollétét, így másnap, amikor az orvos a tolvaj balatonfüredi munkahelye előtt haladt el, érzékelte az óra jelét. Az orvos ezután értesítette a rendőrséget, a járőrök pedig a jeleket követték és rövidesen megtalálták az órát a 44 éves férfinél, majd visszaadták a sértettnek.
Az ügyészség tárgyalás mellőzésével az elkövető próbára bocsátását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:39, péntek | Belföld

Orbán Viktor: nem időszerű Ukrajna EU-csatlakozása

2023. December 08. 09:30, péntek | Belföld

Advent vasárnap kezdenek kétnapos sztrájkba a Volán dolgozók

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, és az azt követő hétfőre munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál.

2023. December 08. 07:45, péntek | Belföld

Lázár János: az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformja készül

Az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformját készíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV-Volán Csoporttal - jelentette be a közösségi oldalán csütörtökön Lázár János.