Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Augusztus 11. 09:26, hétfő | Helyi

Élmény-Vár-táborok a BázisPontban

Élmény-Vár-táborok a BázisPontban

Az idei évben is három turnusban várták a gyermekeket a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület munkatársai és önkéntesei aktív időtöltésre

Céljuk, hogy lehetőséget biztosítsanak a szülőknek abban, hogy a nyári szünidőben gyermekeik tartalmas szabadidő-eltöltést alacsony térítési díj mellett, biztonságos helyen választhassák meg.
Smudla Katától, az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy az idei táborokat már meghirdetni sem kellett, május végére betelt mindhárom hét. A „visszajáró” táborozók mellett a szájhagyomány útján továbbított élmények nyomán sok új kisgyermek is jelentkezett a táborokba. Mindösszesen közel hetven, 6-13 éves gyermeknek ad lehetőséget a minőségi szabadidő eltöltésére a Bázis Egyesület.
A lezajlott táborok élményei néhány szóban: kenuzás és vízvizsgálat Tatán séta az alcsúti arborétumban, grafikai tervezés és gyakorlati kipróbálása, jóga, mediterrán torna, ismeretterjesztő kiselőadás a vízről és a takarékosságról, Monostori erőd, kürtöskalács-sütés, foci, társasjáték, Dotto, reggeli torna, bringo-hintó, lovaglás, pizzázás, bográcsozás, palacsinta...
A táborok során számos kézműves technikában is kipróbálhatta kreativitását, kézügyességét mindenki, a kavicsfestéstől a gyöngyfűzésig, a portrérajzolástól, a foltvarrásig, a különböző papírtechnikáktól az újrahasznosított anyagokból való tárgyak készítéséig.
Bemutatót tartottak a táborlakók majorett és tánctudásból, görkori, és karate tehetségükből, énekből és furulyából.
A tábor részvételi díja a környéken a legkedvezőbb, melyet az EMMI, valamit Tatabánya MVJ Ifjúsági klub támogatása tesz lehetővé. A programok megvalósításában együttműködünk az ÉFOÉSZ megyei szervezetével, a Tata-Tóvárosi Vízisport Egylettel, a Klímakörrel, a Zöld Sziget Körrel és az ÁHI jógával, Pozsgay Gyulával. A gyermekekkel turnusonként 3-4 önkéntes fiatal is foglalkozik, s több felnőtt is felajánlotta pár óra szabadidejét, hogy színesebbé tehessük a táborok mindennapjait – mondta el a táborok vezetője, Dr. Lendvainé Komlós Zsuzsanna. - Közéjük tartozott Bereznai Csaba, Tatabánya alpolgármestere, a körzet képviselője is, aki kürtöskalács-sütésben tevékenykedett közösen a gyerekekkel. A politikus szerint a táboroztatás igazi kikapcsolódás, a gyermekek őszintesége, aktivitása, csapatszelleme remek alkalom egy felnőttnek is a feltöltődére.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya