Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Június 04. 07:15, csütörtök | Belföld
Forrás: Gazda Árpád, az MTI tudósítója jelenti:

Eltűnt egy magyar fiú a Szent Anna tónál

Eltűnt egy magyar fiú a Szent Anna tónál

Eltűnt egy 14 éves magyarországi fiú a székelyföldi Szent Anna tónál szerda délután - közölte Dudu Ovidiu ezredes, a Hargita megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

A szóvivő elmondta: az eltűnt fiú egy népes magyarországi diákcsoport tagjaként érkezett vasárnap egy Kovászna megyei településre. A csoport szerdán látogatott el a Szent Anna tóhoz, ahol a gyermekek a felügyelők engedélyével mentek a vízbe. Délután vihar közeledett, ezért a felügyelők kiszólították a gyermekeket a tóból. Ekkor vették észre, hogy az egyik fiú hiányzik. Csak a parton hagyott ruháit találták meg.

A szóvivő elmondta, a helyi idő szerint 18 órai riasztás után három Kovászna megyei és két Hargita megyei búvárral, valamint fényszórókkal vonultak a helyszínre, ahol több órán keresztül keresték a gyermeket a vízben, de nem találták. Nem sokkal éjfél (közép-európai 23 óra) előtt kénytelenek voltak felfüggeszteni a keresést, mert a búvárok által felkavart iszap átláthatatlanná tette a tó vizét.

Csütörtökön reggel folytatódott a fiú keresése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.