Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Június 09. 09:04, szombat | Belföld
Forrás: mti

Embereket kellett kitelepíteni a hirtelen lezúdult eső miatt Vasban

Embereket kellett kitelepíteni a hirtelen lezúdult eső miatt Vasban

Tizenhárom ingatlanból negyven embert telepítettek ki és helyeztek el ideiglenesen a helyi művelődési házban a Vas megyei Hegyhátszentjakabon,

mert az éjszaka hirtelen lehullott nagy mennyiségű eső miatt a Vadása tórendszernél a két tavat elválasztó védműnél több helyen megcsúszott a föld, suvadások keletkeztek - közölte szombaton reggel a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-vel.

Az érintettek azóta visszatérhettek otthonukba, a védművet megerősítik.

Egyed László alezredes elmondta, az éjszaka során harminchat eseményhez vonultak a tűzoltók a megyében. A lehullott csapadék miatt megtelő vízelvezető árkok és felduzzadt patakok elsősorban őrségi településeken okoztak gondot, ahol a vízátfolyások ellen homokzsákokkal védekeznek.

A viharban 12 településen az elektromos ellátórendszer is meghibásodott, a szolgáltató szakemberei dolgoznak a helyreállításon.

A meghibásodásban érintett települések Ivánc, Hegyhátszentmárton, Csákánydoroszló, Nemesládony, Nagygeresd, Pecöl, Kenéz, Nagysimonyi, Tokorcs, Szombathely Nárai úti része, Szemenye és Kám.

Egyed László szólt arról is, hogy Gasztony községben egy megáradt patak miatt nyolc épületet védenek homokzsákokkal.

Vízátfolyások miatt kilenc alsórendű út egy-egy szakaszát kellett lezárni, de elzárt település nincs - tájékoztatott az alezredes.

Fotón: Sárral szennyezett vegyesbolt június 9-én Őrimagyarósdon, ahova az éjszakai felhőszakadás miatt beömlött a víz. MTI Fotó: Varga György

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk