Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Szeptember 19. 15:08, hétfő | Helyi

Emberölés nyereségvágyból (Tatabánya)

Emberölés nyereségvágyból (Tatabánya)

Rendkívüli haláleset miatt indult eljárás a múlt héten Tatabányán, mára azonban kiderült, hogy megfojtották a 47 éves tatabányai asszonyt.

Emberölés bűntett megalapozott gyanújával folytatódott a nyomozás a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon. A nyomozók egy 20 éves tatabányai fiatalembert gyanúsítanak a súlyos bűncselekmény elkövetésével.

Testvére talált rá a fürdőkádban szeptember 13-án. Az orvos szerint 4-5 napja feküdhetett a vízzel teli kádban, az asszony halálának körülményei azonban tisztázásra vártak, mert az idegenkezűséget a helyszínen az orvos nem tudta kizárni.

A boncolás adott választ a kérdésre, rendkívüli halál vagy emberölés történt Tatabányán. Utóbbit állapította meg az igazságügyi orvos szakértő, aki a halál okaként fojtást nevezett meg. Az is bebizonyosodott, hogy a hölgyet halála előtt súlyosan bántalmazták, megerőszakolták.

A helyszíni szemle során kiderült, hogy a lakásból eltűnt az áldozat laptopja és mobiltelefonja. A nyomozók ezek nyomán kezdték keresni az elkövetők. Feltételezték, hogy a tettes mihamarabb megpróbálja eladni a készülékeket, így felkeresték azokat a helyeket, melyek használt elektronikai eszközöket vesznek és értékesítenek. Az egyik üzletben az eladó emlékezett egy fiatalemberre, aki mobiltelefont kínált eladásra. Az nem kellett az üzletnek, így a laptoppal is próbálkozott, melyről közölte, hogy töltő nincs hozzá.

A nyomozók tudták, hogy forrónyomra akadtak, az eltulajdonított számítógép töltője ugyanis az áldozat lakásában maradt. Megnézték a bolt kamerafelvételét, melyen látható volt egy fiatalember. Miután azonosították és megtalálták elmondta, hogy 6.000 forintért vásárolta egy ismerősétől. Aznap mikor az üzlet megköttetetett egy Józsi nevezetű fiatalember is volt vele.

Egy Józsi nevezetű fiatalember az áldozat megtalálását követő adatgyűjtés során is képbe került. Korábban az asszonnyal egy lépcsőházban lakott és halálának napján látták őt a lépcsőházban.

A nyomozók megkeresték Józsit, aki az ellene felhozott bizonyítékok hatására részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy nagymamájánál járt aznap. Látta, amint az áldozat kijön a lakásából és egy szomszéddal beszédbe elegyedik, de a bejárati ajtót nem zárta be. Besurrant a lakásba és várt, hogy az asszony haza jöjjön.

A nő megrémült a 20 éves fiatalember láttán, aki támadólag lépett fel vele szemben. Sikított, melyre a fiatalember erőszakkal reagált. Fojtogatni kezdte áldozatát, melyet addig folytatott míg a 47 éves asszony eszméletét vesztette. Hogy biztos legyen a dolgában további erőszakot alkalmazott az áldozaton, majd egy vízzel teli kádba rakta. Itt találta meg őt testvére 4 nappal a halála után.

A fiatalembert a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya pedig vizsgálja az emberölés minősített körülményeit, így például az aljas indokot, a különös kegyetlenséget és a nyereségvágyat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya