Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Március 07. 09:38, hétfő | Helyi

E.ON Csoport 1 millió eurót adományoz

E.ON Csoport 1 millió eurót adományoz

Orosz-ukrán háború: a nemzetközi E.ON Csoport 1 millió eurót adományoz azonnali humanitárius segélyre

• Az E.ON Hungária Csoport 100 millió forinttal támogatja a háború elől menekülők ellátását

• Kiemelkedő a munkatársak szolidaritása és segítőkészsége a vállalatcsoporton belül
Továbbra is döbbenten és elborzadva figyeli a világ a háborút Ukrajna ellen. A nemzetközi E.ON Csoport valamennyi tagvállalatával együtt elítéli a háborút és az erőszakot.
Az elkövetkező hetekben az ENSZ arra számít, hogy a szomszédos államok határain mintegy négymillió ember menekül majd hazájából a háború elől, ha a helyzet továbbra is romlik.
A nemzetközi E.ON csoport első lépésként 1 millió eurót adományoz a menekültek és a háború által érintettek megsegítéséért küzdő segélyszervezeteknek. Emellett folyamatosan érkeznek magánadományok, egyéni felajánlások az E.ON munkatársaitól Európa-szerte a vállalatcsoport által létrehozott adományozási platformon.
A vállalatcsoporton belül példaértékű a szolidaritás, a szándék és az akarat az ukrajnai emberek megsegítésére. A Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon működő regionális leányvállalatok munkatársai Ukrajna közvetlen szomszédságában nap mint nap látják a háború szörnyű humanitárius hatásait.
A vállalatcsoport konkrét helyszíni segélyintézkedései már megkezdődtek. Így például Magyarországon az E.ON Hungária Csoport azonnali, összesen 100 millió forintos támogatást nyújtott az Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak: mindkét szervezet munkájához 50-50 millió forinttal járult hozzá és folyamatosan egyeztet a két szervezettel a további segítségnyújtás lehetőségeiről.
Zajlik a menekültszállások energetikai infrastruktúrájának kiépítése is az ukrán-román határon, valamint Csehországban az E.ON céges szabadidős és rekreációs szállásainak biztosítása is megkezdődött a menekültek számára. Lengyelországban az E.ON ottani központjában pedig hálózsákokat, kötszereket és matracokat gyűjtenek, melyeket a Lengyel Vöröskeresztnek juttatnak el az energiavállalat munkatársai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya