Hírek
2013. Május 14. 11:25, kedd |
Helyi
Forrás: F
Epres csodatorta
Gyorsan, egyszerűen, finomat!
Hozzávalók
A tésztához:
- 3 db tojás
- 3 ek. liszt
- 3 ek. cukor
- 3 ek. kakaópor
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 4,5 dl epres joghurt
- 3 dl tejszín
- 6 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs (25 g) zselatinpor
- 15-20 szem eper
A torta tetejére: (opcionális)
- kb. 25 dkg eper
- 1 cs. tortazselé
- 1,5 dl málnaszörp
- 1 dl víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokott módon piskótát sütünk.
A krémhez a zselatint 1,5 dl vízben kikeverjük, majd felmelegítjük. A még meleg zselatin felét az epres joghurthoz keverjek, majd rövid időre a hűtőbe tesszük.
A tejszínt robotgép segítségével habbá felverjük, majd a zselatin másik felét belekeverjük, a tejszínt és a zselatint alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is. Amikor a cukrot már eldolgoztuk a keverékben, hozzáadjuk a joghurtot és a feldarabolt epreket is.
Ha a keveréket már alaposan összedolgoztuk, akkor rákenhetjük a kihűlt piskótára, majd a tortát a hűtőbe rakjuk.
Elkészítjük a tortazselét (cukor hozzáadása nélkül, mert a szörp édes). Mikor megszilárdult a krém, hosszában felszeljük az epreket, és befedjük vele a torta tetejét. Végül ráöntjük a tortazselét, és pár órára ismét hűtőbe rakjuk.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi
TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS
Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.
2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi
Olimpiai selejtező
Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott
2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi
Aranycsata
Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben