Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Június 29. 00:00, vasárnap | Helyi

Eredményes az együttműködés a térség és az Agora között

Eredményes az együttműködés a térség és az Agora között

Az Agora Tanács 2013 októberi megalakulása óta gyümölcsöző együttműködés alakult ki a térség települései és A Vértes Agorája között

Az első ülésen megfogalmazott cél, miszerint a kooperáció keretében az Agora rendszeresen kínál aktivitásokat és programokat a településeknek, már az első hónapokban realizálódott.
A rendszeres konzultációknak köszönhetően számos közös program valósulhatott meg az elmúlt bő fél év során. A Vértes Agorája, TÁMOP pályázat nyomán kialakult alkotó közösségei elsősorban iskolai eseményeken, falunapokon, művelődési házak programjain mutatták be tevékenységüket, legtöbbször interaktív formában.
A Nemzeti Kulturális Alap sikeres tájoltatási pályázatának köszönhetően, a Forgós ropogós sorozat keretében a Dobbantók dobosai és a Bányász Táncegyüttes tagjai öt településen is bemutatták közös produkciójukat.
Az Agora Tanács soron következő ülésén, 2014. június 27-én Salamon Hugó ismertette a második félév legjelentősebb rendezvényeinek részleteit. A térség polgármestereinek figyelmébe ajánlotta a IX. Faszén Fesztivált, ami az idén megyei gasztronómiai eseménnyé növi ki magát, és hangsúlyozta, az I. Kulturális Piacon is számít az Agora a települések közreműködésére.
A találkozón a települések első emberei megfogalmazták, örömteli, hogy ilyen gyorsan és eredményesen indult be a közös munka. Köszönetüket fejezték ki az eddig nyújtott segítségért, és elmondták, a nagyszerű start fényében várják az újabb közös akciókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya