Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. November 21. 00:00, csütörtök | Helyi sport

ERIMA Kézilabda-Gyermekbajnokság

ERIMA Kézilabda-Gyermekbajnokság

Az idei tanévben átalakult az ERIMA kézilabda-gyermekbajnokság versenyeztetési rendszere, illetve játékszabályzata

Az eddig megszokott rendtől jelentősen eltér a lebonyolítás rendszere: nincsenek megyei illetve régiós fordulók, valamint az országos elődöntőt is eltörölték.

Az új rendszer szerint azok a csapatok, akik a tavalyi tanév folyamán a korosztályukban az országos döntő résztvevői voltak (korosztályonként 8-8 csapat) automatikusan kvalifikálták magukat a 16 csapatos kiemelt bajnokságba, a maradék 8 helyre pedig 2013. októberében kvalifikációs tornákon lehetett jogot szerezni az indulásra. Az is újdonság, hogy összevontak korosztályokat, így az 5-6. évfolyam, valamint a 7-8. évfolyam együtt versenyez.
A tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola 5-6. évfolyamos csapata automatikus résztvevői a kiemelt bajnokságnak, míg az idősebb korosztály sajnos a tavalyi tanév folyamán nem jutott az országos döntőbe, így ők a kvalifikációs tornára kényszerültek, de végül a második fordulón túljutva ők is jogot szereztek a kiemelt bajnokságban folytatni a küzdelmeket. Azok a csapatok, akik nem jutottak be a kiemelt osztályba, ebben a szezonban már csak a régiós bajnokságban versenyezhetnek.
A kiemelt osztály küzdelmei bajnoki rendszerben folynak: 2013. novemberétől 2014. május közepéig fordulónként 4-4 csapat mérkőzik különböző helyszíneken, minden csapat oda-vissza vágós alapon küzd a helyezésekért, majd 2014. májusára kialakul a végső sorrend és az első 8 helyzett csapat játszhat a bajnoki címért az országos döntőben.

Horváth Árpád elmondta, hogy tanítványaival november végén kezdik meg a küzdelmeket a kiemelt osztályban, nagyon erős a mezőny, nem lesz könnyű dolguk a srácoknak, de a céljuk, hogy a bajnokság első nyolc helyének valamelyikén végezzenek és résztvevői legyenek az országos döntőnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára