Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2011. Június 27. 15:19, hétfő | Helyi önkormányzati

Erősödő lengyel-magyar idegenforgalmi és színházi kapcsolatok

Erősödő lengyel-magyar idegenforgalmi és színházi kapcsolatok

A térség idegenforgalmi stratégiájáról, színházi együttműködésekről, valamint a társadalmi felelősségvállalás fontosságáról tanácskoztak a lengyel-magyar küldöttség tagjai Tatabánya lengyel testvérvárosában, Bedzinben.

A település testvérvárosi találkozóján dr. Kancz Csaba alpolgármester, városunk önkormányzati képviselői, a polgármesteri hivatal és a tatabányai lengyel kisebbségi önkormányzat munkatársai vettek részt.
A dunántúli és a sziléziai térség idegenforgalmi stratégiáján, valamint a két település közötti színházi együttműködésen volt a hangsúly a Bedzini Napokon, ahol a találkozó résztvevői tanácskozást folytattak a társadalmi felelősség-vállalásról is.
Dr. Kancz Csaba alpolgármester ismertette a megyeszékhelyen sikeresen megvalósuló Kéz a kézben program fontosságát és eddig elért eredményeit, a litván, Kaisaidorys-i testvérváros vezetője pedig a fiatalkorú bűnözés és az iskolai erőszak elleni küzdelem pozitív eredményeiről számolt be.
A kétnapos rendezvényen a házigazdák lehetőséget biztosítottak arra, hogy a résztvevők megismerkedjenek a környék látnivalóival, a háborús fosztogatástól megóvott és példaértékűen karbantartott Pszczyna-i kastély gyűjteményével, illetve Wroclaw történelmi és kulturális nevezetességeivel.
A találkozó történelmi barátságát és hangulatát jól jellemzi a következő rímbe szedett közmondás is: „Lengyel, magyar-két jó barát együtt harcol, s issza borát”.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 29. 18:06, vasárnap | Kék hírek

Közlekedési vitából lett brutális verés és orrcsonttörés

A zalaegerszegi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2020. Március 29. 17:03, vasárnap | Belföld

Bankszövetség: a magyar bankrendszer a koronavírus-járvány idején is stabil

A magyar bankrendszernek magas a tőkeellátottsága, stabilan működik, a járvány korábbi szakaszában a lakosság részéről jelentkező nagyobb készpénzigényt is tudta kezelni

2020. Március 29. 15:33, vasárnap | Belföld

Katonák is segítik a kijárási korlátozás betartását

A rendőrséggel együttműködve a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központ katonái segítik a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás betartatását reggel 8 órától - írta a honvedelem.hu szombat este.

2020. Március 29. 14:00, vasárnap | Életmód

A népesség közel egyötöde különösen veszélyeztetett koronavírus szempontjából

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon