Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Június 27. 15:19, hétfő | Helyi önkormányzati

Erősödő lengyel-magyar idegenforgalmi és színházi kapcsolatok

Erősödő lengyel-magyar idegenforgalmi és színházi kapcsolatok

A térség idegenforgalmi stratégiájáról, színházi együttműködésekről, valamint a társadalmi felelősségvállalás fontosságáról tanácskoztak a lengyel-magyar küldöttség tagjai Tatabánya lengyel testvérvárosában, Bedzinben.

A település testvérvárosi találkozóján dr. Kancz Csaba alpolgármester, városunk önkormányzati képviselői, a polgármesteri hivatal és a tatabányai lengyel kisebbségi önkormányzat munkatársai vettek részt.
A dunántúli és a sziléziai térség idegenforgalmi stratégiáján, valamint a két település közötti színházi együttműködésen volt a hangsúly a Bedzini Napokon, ahol a találkozó résztvevői tanácskozást folytattak a társadalmi felelősség-vállalásról is.
Dr. Kancz Csaba alpolgármester ismertette a megyeszékhelyen sikeresen megvalósuló Kéz a kézben program fontosságát és eddig elért eredményeit, a litván, Kaisaidorys-i testvérváros vezetője pedig a fiatalkorú bűnözés és az iskolai erőszak elleni küzdelem pozitív eredményeiről számolt be.
A kétnapos rendezvényen a házigazdák lehetőséget biztosítottak arra, hogy a résztvevők megismerkedjenek a környék látnivalóival, a háborús fosztogatástól megóvott és példaértékűen karbantartott Pszczyna-i kastély gyűjteményével, illetve Wroclaw történelmi és kulturális nevezetességeivel.
A találkozó történelmi barátságát és hangulatát jól jellemzi a következő rímbe szedett közmondás is: „Lengyel, magyar-két jó barát együtt harcol, s issza borát”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.