Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Február 10. 09:22, hétfő | Helyi sport

Értékes döntetlen az idénynyitón

Értékes döntetlen az idénynyitón

Fordulatos mérkőzésen 27-27-es döntetlent játszott idegenben a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Dabas ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 14.fordulójában vasárnap este.

A TAC ezzel továbbra is veretlen idegenben, és őrzi előnyét mai ellenfelével szemben.
NBI/B, Nyugati csoport, 14.forduló:

Dabas – Tatai AC 27-27 (13-14)

legjobb tatai góldobó: Kanyó Bence 7

Ősszel Tatán 29-23-ra nyert a TAC, az őszt a Tatai AC a harmadik, a Dabas a negyedik helyen zárta.

Jól kezdett a Tatai AC, 2-0-ra, majd 4-2-re vezettek a vendég fekete-fehérek. Czérna Tibor magabiztosan védett, Kanyó Bence eredményesen irányított, a védekezés stabil volt, és a labdaszerzések után rendre betalált a TAC. A hazai csapat azonban nem adta fel, folyamatosan zárkózott, és többször is utolérte ellenfelét. Ennek ellenére a TAC dominált, és a kimaradt ziccerek dacára egygólos előnnyel vonulhatott szünetre.

A második játékrész elején a hazaiak megrázták magukat és 16-14-re átvették a vezetést. A TAC cserékkel frissített, és hamar egalizálta az állást. Sőt, az utolsó két percre 27-24-es előnnyel fordulhattak a vendégek. A hazai együttes azonban nagy hajrát nyitott, és végül egy utolsó hétméteressel pontot mentett.

„Sok pozitívumot láttam a csapat játékában, küzdöttünk, hajtottunk. Megnyerhettük volna a találkozót, a végét sajnálom, hiszen kihagytunk egy hetest és végül emberelőnyben kaptunk gólt. Egy erős ellenféllel játszottunk, akik ellen végig domináltunk, egy kicsit jobb helyzetkihasználással meglehetett volna a két pont, de így is le a kalappal a csapatom előtt!” – mondta a lefújás után Fülöp Péter vezetőedző.

„Összességében elégedett vagyok, de természetesen van bennem hiányérzet. Az akarattal nem volt gond, a mutatott játék előremutató volt. Idegenben veretlenek maradtunk, sőt, ha jól emlékszem még soha nem hoztunk el pontot Dabasról. Egy ilyen szoros mezőnyben sokat jelenthet a végelszámolásnál ez a döntetlen” – tette hozzá Czérna Tibor.

A tabella élmezőnye:

I. Veszprém II. 14 mérkőzés / 25 pont
II. Komló 14 / 22
III. Balatonfüred II. 15 / 22
IV. Tatai AC 14 / 21
V. Dabas 14 / 20

juniorok:

Dabas – Tatai AC 41-27 (21-14)

legjobb tatai góldobók: Szurcsik Vince 9, Czillahó Dávid 6, Fodor Gábor 5

„A sok kapott gól ellenére jól kézilabdáztunk, elégedett vagyok a csapattal. Főleg úgy, hogy mindössze hét egészséges mezőnyjátékosom volt, de aki itt volt, az mindent megtett a jó eredményért. Az ellenfél több évvel idősebb fiúkból állt, ott vannak az élmezőnyben, de a mi fiaink bátran felvették a harcot és sok ügyes megoldást mutattak be. Ami biztató, hogy a téli tornán gyakorolt elemekből sokat viszontláttam a pályán, igyekeztek a srácok” – fogalmazott a meccs után Szurcsik István, a juniorok edzője.

„Támadásban sok jó akciót végig tudtunk vinni, főleg Czillahó Dávid volt elemében a beállós poszton. A védekezésben sajnos kijött az ellenfél nagyobb játékereje, itt is voltak biztató jelek. Úgy érzem, egyre összeszokottabb a csapat, a kombinációkat is gyorsabban tudtuk játszani, remélem, hétről-hétre jobbak leszünk” – fogalmazott Szurcsik Vince, a csapat legeredményesebb játékosa.

Fotó: www.tataiac.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt