Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Szeptember 30. 09:33, kedd | Helyi

Értékes idegenbeli győzelem

Értékes idegenbeli győzelem

A harmadik fordulóban megszerezte első idegenbeli győzelmét a Tatai AC férfi kézilabda csapata az NBI/B Nyugati csoportjában. A fekete-fehérek a jó erőkből álló Szentendrét győzték le 28-26-ra vasárnap este.

A két csapat tavaly szoros mérkőzéseket játszott egymással, ősszel Tatán 25-23, tavasszal Szentendrén 26-24-re győzött a TAC.
A képlet most sem változott, két jó együttes feszült egymásnak. A hazaiaknál több, NBI-es múlttal rendelkező, rutinos játékos lépett pályára, védekezésben és támadásban is kemény feladat elé nézett a TAC. A Fülöp Péter által kért sokmozgásos játék eleinte akadozott, a tizedik percben 6-4-re vezettek a hazaiak, elsősorban a több mint 100-szoros válogatott Bendó Csaba góljainak köszönhetően. A TAC ekkor váltott, kiegyenlített, majd a vezetést is átvette, ám szünetre a hazaiak is összekapták magukat, így 14-14-gyel vonultak öltözőbe a csapatok.
A második játékrészben jobban kezdett a Tatai AC, a labda nélküli keresztmozgások megbontották a statikusabb hazai védelmet, így előbb 19-16-ra, majd 21-16-ra elhúztak a vendég fekete-fehérek. Eldőlni látszott a meccs, ám a Szentendre ismét belehúzott, és az ötvenedik percben utolérték a TAC-ot, 22-22 állt az eredményjelzőn. A végén azonban újra megvillant a Kőhalmi Dániel, Kovácsovics László kettős, illetve Hollós Máté és Kanyó Ádám is eredményes volt, így egy küzdelmes mérkőzésen végül 28-26-os tatai győzelem született.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati-csoport, 3.forduló:
Szentendre – Tatai AC 26-28 (14-14)
legjobb tatai góldobók:
„Nagyon örülök a győzelemnek, küzdeni tudásból, akarásból több játékosom is kiemelkedőt nyújtott. A védekezés a mérkőzés nagy részében rendben volt, a végén Czérna Tibi két nagyon fontos labdát fogott. Elöl Kőhalmi Dani és Kovácsovics Laci biztató, javuló formát mutatott, Kanyó Bence jól irányított, Hollós Máté pedig jobbkezesként dobott gólokat a jobbszélről. Értékes 2 pontot szereztünk, véleményem szerint nem sok csapat fog itt nyerni” – értékelt a lefújás után Fülöp Péter vezetőedző.
„Nagyon szoros, izgalmas meccs volt. Akadtak hibák, de a lelkesedés töretlen volt. A mérkőzésben végig benne volt, hogy a hazaiak fordíthatnak, de nem hagytuk, amikor kellett, létfontosságú gólokat szereztünk. A Kőhalmi Danival már Győrben is együtt játszottunk, a pályán ismerjük egymás gondolatát is. Az ilyen ki-ki mérkőzéseket mindig jobb érzés megnyerni, a csapat hangulatát nagyon feldobják az ehhez hasonló értékes sikerek” – tette hozzá a találkozón öt találatot szerző Kovácsovics László.
juniorok:
Szentendre – Tatai AC 35-23 (17-9)
legjobb tatai góldobó: Szerencsés Márk 8
„Egy fizikálisan erősebb, magasabb ellenfél ellen játszottunk. Az első perceket megilletődötten kezdtük, ekkor négy-öt góllal elhúztak a hazaiak. Később rendeztük a sorainkat és sikerült felzárkóznunk. Ez azonban sok erőt kivett belőlünk, így a félidőre megint ellépett a Szentendre. A második harminc percben is volt egy 10-15 perc, amivel elégedett voltam, de tartalékos csapatomnak ez ma nem volt elég a szorosabb eredményhez. A végén a gólarányt túlzónak tartom, a hazai csapat ma jobb volt, de nem ennyivel, meglátásom szerint 5-7 gól volt a különbség” – mondta a mérkőzést követően Márton Ádám, a juniorok edzője.
„Az elején egy kicsit álmosan kezdtünk, amit az ellenfél kihasznált. Aztán feljöttünk, de a félidőre megint nagy lett a különbség. Nagyon bosszant, hogy 12 gólt kaptunk leindításból, ezen javítanunk kell. Ezzel együtt a mai ellenfél erősebb volt, mint az eddigiek, megérdemelten nyertek” – fogalmazott Szurcsik Vince.
női kézilabda NBII, Északi-csoport, 2. forduló:
Szent István SE II. – Tatai AC 28-31 (15-18)
legjobb tatai góldobók: Kulcsár Gyöngyi, Mayer Lívia, Völgyi Ágnes 7-7
„Sokkal jobban játszottunk, mint a múlt héten. A ziccereket jobb hatásfokkal értékesítettük és védekezésben is koncentráltabbak voltunk. A kapusteljesítménnyel elégedett voltam, és emberelőnyben is hatékonyak voltunk. Az ellenfél erős volt, ha mindenki ellen az NBI/B-ből visszajátszókkal tudnak kiállni, akkor komoly szerepet játszhatnak a bajnokságban. Így pedig még értékesebb a győzelmünk” – mondta a találkozót követően Csányi Gábor vezetőedző.
„Rohanós, futós meccs volt, de felvettük a ritmust, és kézben tartottuk a találkozót. Az ellenfélben több NBI/B-s is játszott, ennek ellenére sikerült a győzelem. A múlt heti botlást kijavítottuk, örülök a győzelemnek” – tette hozzá Völgyi Ágnes, aki a héten betegség miatt nem tudott edzeni, ám végül 50 percet játszott és 7 gólig jutott a találkozón.
juniorok:
Szent István II. – Tatai AC 30-27 (15-15)
legjobb tatai góldobó: Antal Dominika 14
„Sokat jelentett, hogy Antal Dominika a felnőtt meccs után nálunk is pályára lépett. Felgyorsította a játékunkat, és a többieket is végig tűzben tartotta. Nagy akarással, jól játszottunk, közel álltunk a bravúrhoz, de az ellenfél ma megkapta a hazai pályát, így a döntő pillanatokban nem tudtunk igazán közel kerülni hozzájuk” – fogalmazott Gubicza István, a fiatalok edzője.
„Futottak, küzdöttek a csajok, sokkal jobban játszottunk, mint a múlt héten. Jó volt látni, hogy a gyorsabb tempót is jól bírtuk, és a hibák ellenére végig egyenrangú ellenfelei voltunk az esélyesebb hazaiaknak” – mondta a 14 gólt dobó Antal Dominika.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya