Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Április 07. 09:40, hétfő | Helyi sport

ESZTERGÁLYOS PATRIK VILÁGBAJNOK!

ESZTERGÁLYOS PATRIK VILÁGBAJNOK!

Szenzációs tatai párbajtőr siker a plovdivi világbajnokságon!

A hölgyeknél a diósgyőri Nagy Kinga ezüstérmet, a pécsi Tóth Gergely bronzérmet, Tata kiválósága, Esztergályos Patrik aranyérmet nyert.
Az első körbenTóth Gergelyés Esztergályos Patrika fegyvernem körülményeihez képest biztosan győzött,Siklósi Gergelyviszont nagy bravúrt vitt véghez. 3:8-as hátrányról fordított ugyanis az olaszVismarávalszemben. Következett az újabb kör, már a legjobb nyolc közé kerülésért. És az egyébként is sokra hivatott gárda továbbra is remekelt, egyik fiú múlta felül a másikat. Esztergályos Patrik, a Tata párbajtőrözője elegánsan, technikásan, és ami talán még ennél is fontosabb, rendkívül eredményesen vívott. Újabb olasz riválisa,Abategyakorlatilag kiütéses vereséget szenvedett. Patrik 9:2-re (!) és 14:7-re is vezetett, a kozmetikázással pedig nem foglalkoztunk, pláne akkor, amikor 14:10 utánPartali Csabatanítványa beszúrta az érmet - és természetesen ifjúsági olimpiai részvételt érő - tust. A szomszéd páston eközben Tóth Gege vívott nagy csatát az oroszLimarevvel. Nagy különbség sosem volt a felek között, de végig a pécsi tehetség vezetett, és előnyét meg is tudta őrizni!Danka Sándorpécsi tanítványa ezzel szintén elődöntőbe jutott, és nem csoda, ha a fegyvernemi válogatott edző, a tapolcaiEitner Kingaugyancsak elégedetten konstatálta a történteket.

Következett Esztergályos Patrik az amerikai Yooval szemben. Azt tudtuk, hogy Yoo nagyon jó. Nem csak azért, mert Siklósi Gerit 15:8-ra verte - bár azért is. Hanem, mert a csoportkörben hat asszóban nyolc tust kapott, majd a direkt kieséses táblán a legszorsabb csörtéje 15:10 volt. És úgy tűnt, a döntő sem lesz szorosabb. Az első három perc után 5:0-ra vezetett Yoo. Aztán a szünetben a tatai kolléga, Plásztán Attila leült a pást szélére Patrik mellé, és egy percen át lelkesítette - természetesen a szakmai tanácsok mellett. Az 5:0 után a 8:3 még nem kecsegtetett sok reménnyel. Viszont eztán négy tust adott zsinórban a tatai tehetség, és az újabb egyperces szünet már 8:7-nél kezdődött. A hajrá pedig nem mindennapi izgalmakat hozott. Patrik egyszer, 11:10-nél a vezetést is átvette, azonban utána újra az amerikai pillanatai következtek, 14:13-nál "meccslabdához" jutott. Csakhogy Patrik egyenlíteni tudott, és jöhetett a hirtelen halál.

Aztán meg az ünneplés! A rendkívül szimpatikus fiatalember ugyanis - fogalmam sincs, hogy miként, és elnézést is érte de beszúrta a győztes tust! Fantasztikus, csodálatos, nehéz megfelelő jelzőket találni. Miként a válogatott mai teljesítményére is! Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérem, ennél aztán tényleg nemigen van feljebb...
Esztergályos Patrik,kadet férfi párbajtőr világbajnok: “Elképesztő, fantasztikus érzés! A nap első asszójában az orosz ellenfelem előnyben volt, de váltottam, és sikerült fordítanom. Aztán jött két olasz, akikkel szemben az volt a taktika, hogy minden szituációban szúrjak, és ne is tegyem át a lábam a túlsó térfélre. Ez bejött. A négyes döntő előtti hosszabb szünetben nem is gondoltam a vívásra, a világbajnokságra. A családom, a barátaim jártak a fejemben, tényleg nem éreztem, hogy nyomasztana a tét. Persze, az utolsó asszót megelőzően átfutott az agyamon, hogy lesz-e még egyszer ilyen lehetőségem az életben, de igyekeztem nem foglalkozni vele. Amikor az első helyért a második három percben elkezdtem felzárkózni, akkor egyszer csak megéreztem, hogy nyerhetek. Igaz, amikor összejött, akkor ezt fel sem tudtam fogni, és azt hiszem, most is kell még egy-két nap, mire átérzem, mi történt valójában. Szeretném megköszönniPartali Csabának, Plásztán Attilának,szüleimnek, családomnak és az osztálytársaimnak a segítségét. Nagyon boldog vagyok!”
Plásztán Attila: Felemelő érzés őt világbajnokként látni, a tanítványom tanítványa lett az aranyérmes! Elvégre mesterével, Partali Csabával huszonkét éve dolgozunk együtt, jó ideig vívóként, mostanság meg edzőként. Úgyhogy pityeregtünk is közösen egy kicsit a telefonban. Patrik szenzációsan vívott egész nap, a legnehezebb pillanatokban sem hunyt ki a szeméből a fény, éreztem, hogy világbajnok lehet!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 26. 10:14, péntek | Helyi sport

Pánovics Lajos is ott volt Joachim Deckarm köszöntésén

Pánovics Lajos, a Tatabánya korábbi játékosa is ott volt az 1970-es években a világ legjobb férfi kézilabdázójának tartott német Joachim Deckarm hetvenedik születésnapja alkalmából rendezett csütörtöki gálamérkőzésen

2024. Január 22. 09:09, hétfő | Helyi sport

Férfi kézilabda Eb - Rodríguez: bizonyítottuk, hogy csapat vagyunk

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy fogalmazott:a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai a Horvátország elleni győztes Európa-bajnoki mérkőzésen bizonyították, hogy csapatot és egy családot alkotnak

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.