Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Augusztus 20. 12:34, szerda | Helyi sport
Forrás: hunfencing

Európai Esztergályos ezüstérem

Európai Esztergályos ezüstérem

Hab a tortán!

Esztergályos Patrik ezüstérmet nyert Európa 1-es válogatottjával a nanjingi ifjúsági olimpia kombinált csapatversenyében. Ezzel a játékok vívóversenyei befejeződtek, a magyar miniküldöttség nagyszerű szerepléssel, 1 arany- (Esztergályos Patrik), 1 bronz- (Záhonyi Petra) és ezzel a kombinált ezütéremmel térhet haza, GRATULÁLUNK!

Különleges csapatversennyel fejeződtek be Nankingban az ifjúsági olimpia vívóversenyei. Az indulók javarészét az egyéni eredmények alapján kontinentális csapatokba osztották úgy, hogy valamennyi együttesbe fegyvernemenként 1-1 vívó került. A hatos csapatok váltó rendszerben vívtak 5 tusonként, és így jutottak el a 30 tusos végeredményekig. Európa négy, Ázsia és Amerika 2-2, Afrika pedig 1 válogatottat indított, az Európa 1-ben kapott helyet Esztergályos Patrik, az Európa 3-ban pedig Záhonyi Petra és Pásztor Flóra.

Az Európa 3 együttesét kapitányként Partali Csaba irányította. Említett együttes a negyeddöntőben Amerika 1-es csapatától szenvedett 30:29-es vereséget. Asszóját Záhonyi Petra befejező emberként 7:5-re, Pásztor Flóra 5:5-re hozta. Az Európa 3-as együttes végül a hetedik helyen végzett.

Az Európa 1-esek Patrikkal a soraiban előbb Amerika, majd Ázsia 2 csapatánál bizonyultak egyaránt 30:29-re jobbnak, az aranyéremért viszont Ázsia 1-es válogatottja nyert 30:26-ra, így ezüstérmet nyert az “öreg kontinens”. A tatai tehetség így a magyar arany után európai ezüstöt szerzett, három asszója közül kettőt megnyert, egyszer döntetlenre végzett.

Miniküldöttségünk számára ezzel véget ért az ifjúsági olimpia, legalábbis a verseny része. A mieink ugyanis a játékok végéig a magyar csapattal maradnak, augusztus 29-én indulnak vissza Magyarországra. Érezzék jól magukat, megdolgoztak érte…

Ifjúsági olimpia, kombinált kontinentális csapatverseny, végeredmény: 1. Ázsia 1, 2. Európa 1. (Esztergályos Patrik), 3. Európa 2. , …7. Európa 3 (Pásztor Flóra, Zóhonyi Petra).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás