Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. December 19. 16:03, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Év végéig gyűjt a Regőczi Alapítványnak a 1357-es adományvonal

Év végéig gyűjt a Regőczi Alapítványnak a 1357-es adományvonal

Év végéig gyűjt a Regőczi Alapítványnak a 1357-es adományvonal - jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke.

Soltész Miklós az MTI-nek vasárnap megküldött közleményében azt írta: a hat legnagyobb hazai karitatív szervezet alkotta NHKT korábbi döntése alapján november 6-tól december 19-ig a nemzeti adományvonal 1357-es hívószámára, illetve az ahhoz kapcsolódó számlaszámra érkező felajánlások a Regőczi Alapítványt támogatják. Hozzátette: a tanács örömmel tapasztalja, hogy a magyar emberek készek segíteni a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekek és családjaikat, ezért az NHKT 2021. december 31-ig meghosszabbítja a célzott telefonos adománygyűjtést.

Az eddigi adományokat megköszönve mindenkit biztatnak, hogy december 31-ig a 1357-es szám tárcsázásával vagy sms küldésével támogassa az érintett gyerekeket és családjaikat a Regőczi Alapítványon keresztül - írta Soltész Miklós, megjegyezve, hogy hívásonként és szöveges üzenetekként 500 forint a támogatás.

Megemlítették, hogy a gyűjtés meghosszabbításáról szóló bejelentés kapcsolódik a közmédia Jónak lenni jó! kampányához és december 19-i műsorfolyamához.

A Regőczi Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége idén tavasszal hozta létre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni