Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Május 26. 09:19, péntek | Helyi
Forrás: tatabánya

Ezer lámpás éjszakája vasárnap

Ezer lámpás éjszakája vasárnap

Az eltűnt gyermekek világnapjának alkalmából Tatabányán is megtartják az Ezer lámpás éjszakáját május 28-án. Családi és gyerekprogramokkal, koncertekkel várnak mindenkit az Árpád térre.

A rendezvényen a látogatók felvilágosítást kaphatnak a gyerekeltűnések statisztikájáról és a csellengés veszélyeiről. Az országos programsorozat célja felhívni a figyelmet az eltűnt gyermekekre és sorsukra.

Az eltűnt gyermekek világnapját május 25-én tartják, az 1979. május 25-én New Yorkban eltűnt 6 éves kisfiúra, Etan Patzra és sorstársaira emlékezve. Etan Patz eltűnésének napját Ronald Reagan amerikai elnök 1983-ban az eltűnt gyermekek nemzeti napjává nyilvánította. Az eltűnt kiskorúak ügyét Európában a 2001-ben megalakult Eltűnt és Szexuálisan Kihasznált Gyerekekért Európai Föderáció karolta fel, amely ernyőszervezetként koordinálja a prevenciós és az eltűntek felkutatásával kapcsolatos feladatokat. A szervezet kezdeményezte, hogy május 25-e legyen az eltűnt és bántalmazott gyermekek napja. A világnap célja, hogy ráirányítsák a figyelmet a megelőző stratégiákra és az országok közötti együttműködés fontosságára. A világnaphoz kapcsolódó kezdeményezés keretében az eltűnt magyar fiatalok fényképei tejes dobozokon és egyéb termékeken láthatók.

Az Árpád téren ezúttal is színes családi programokkal várnak mindenkit, majd színpadra lép 18 órától az Everdance, majd az MDC, utána Kozma Orsi, végül 20.40-től a Belmondo.

21 óra 30-kor pedig jelképesen felengedik a levegőbe a világító lufikat az országban mindenütt egy időben.

További információk az Ezerlámpás Éjszakája rendezvénysorozatról: http://ezerlampasejszakaja.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya