Városlista
2019. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2011. December 05. 07:41, hétfő | Belföld
Forrás: STOP/Sztárnaptár

Ezért értsd meg, szeretem őt...

Ezért értsd meg, szeretem őt...

55 éves Varga Miklós énekes, akit a hazai könnyűzene rajongói már a nyolcvanas évek legelején is ismerték, hiszen a P. Box együttesben zenélt, s a banda nagy népszerűségnek örvendett akkortájt.

Aztán részese lett egy legendának, 1983-ban ugyanis ő volt az István, a király címszereplője, s fergeteges sikert aratott, igaz, szokatlan módon.

A rockopera ősbemutatójának ugyanis két címszereplője volt, Istvánt Pelsőczy László alakította, aki csak "tátogott", a dalokat a háttérből Varga Miklós énekelte, őt viszont nem lehetett látni. Idővel az egész ország megismerte, hiszen az egykori Rockszínház meghatározó művésze volt, rockopera és történelmi film alig készült nélküle.

Alkata és hosszú haja miatt Jézust többször megformálta, a Mária evangéliumában, A megfeszítettben és a Szupersztárban, de állt az ellenkező oldalon is, az Atilla, Isten kardja cím rockoperában a római ellenfelet, Aetiust alakította.

Filmjei közül a Julianus, a Honfoglalás és a Sacra Corona című mozi a legismertebbek, s vele kapcsolatban nem lehet kihagyni legnagyobb sikerét, az Európa című dalt, melyet most is el kell énekelnie minden fellépésén. Bár pár éve néhányszor elhagyta koncertjei végéről az Európa-dalt, de aztán felhagyott a próbálkozással, mert a közönség nem ment haza addig, amíg mégis el nem énekelte.

Sosem voltak botrányai, magánélete rendezett, boldog házasságban él, s negyvennégy évesen lett apuka. Rögtön duplán, hiszen feleségének ikrei születtek, Vivien és Szabolcs. Ebben az az érdekes, hogy a nejének is van egy ikertestvére. Őket az idősebbek ismerhetik is, a Fejes ikrek, Erika és Mara szolgáltatták egykoron az esti tévétornát. Mara is ismert ember felesége lett, ő Gréczy Zsolt újságíró párja.

Címkék: varga miklós

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 22. 17:05, vasárnap | Belföld

Meghalt Sára Sándor, a nemzet művésze

Életének 86. évében vasárnap meghalt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója .

2019. Szeptember 22. 17:03, vasárnap | Belföld

Már 60 gyereket kezelnek szalmonella-gyanúval Debrecenben, több beteget nem tudnak fogadni

Tovább nőtt a szalmonellagyanús gyerekek száma Debrecenben, a hét közepén történt megbetegedések során a Debreceni Egyetemre (DE) eddig összesen 60 gyermeket vettek fel, ezzel mostanra kapacitásaik telítődtek

2019. Szeptember 22. 16:51, vasárnap | Belföld

Halálra gázolt a vonat egy embert Püspökladányban

Halálra gázolt a vonat egy férfit vasárnap délután Püspökladányban, a Mikszáth Kálmán utcai vasúti átjáróban.

2019. Szeptember 22. 12:42, vasárnap | Belföld

Közgazdász: A tartós gazdasági fejlődéshez a tudásba kell befektetni

Csath Magdolna közgazdász szerint a gazdasági fejlődés hosszútávú fenntartásához Magyarországnak a képzésbe, a tudásba kell befektetnie.