Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2011. December 05. 07:41, hétfő | Belföld
Forrás: STOP/Sztárnaptár

Ezért értsd meg, szeretem őt...

Ezért értsd meg, szeretem őt...

55 éves Varga Miklós énekes, akit a hazai könnyűzene rajongói már a nyolcvanas évek legelején is ismerték, hiszen a P. Box együttesben zenélt, s a banda nagy népszerűségnek örvendett akkortájt.

Aztán részese lett egy legendának, 1983-ban ugyanis ő volt az István, a király címszereplője, s fergeteges sikert aratott, igaz, szokatlan módon.

A rockopera ősbemutatójának ugyanis két címszereplője volt, Istvánt Pelsőczy László alakította, aki csak "tátogott", a dalokat a háttérből Varga Miklós énekelte, őt viszont nem lehetett látni. Idővel az egész ország megismerte, hiszen az egykori Rockszínház meghatározó művésze volt, rockopera és történelmi film alig készült nélküle.

Alkata és hosszú haja miatt Jézust többször megformálta, a Mária evangéliumában, A megfeszítettben és a Szupersztárban, de állt az ellenkező oldalon is, az Atilla, Isten kardja cím rockoperában a római ellenfelet, Aetiust alakította.

Filmjei közül a Julianus, a Honfoglalás és a Sacra Corona című mozi a legismertebbek, s vele kapcsolatban nem lehet kihagyni legnagyobb sikerét, az Európa című dalt, melyet most is el kell énekelnie minden fellépésén. Bár pár éve néhányszor elhagyta koncertjei végéről az Európa-dalt, de aztán felhagyott a próbálkozással, mert a közönség nem ment haza addig, amíg mégis el nem énekelte.

Sosem voltak botrányai, magánélete rendezett, boldog házasságban él, s negyvennégy évesen lett apuka. Rögtön duplán, hiszen feleségének ikrei születtek, Vivien és Szabolcs. Ebben az az érdekes, hogy a nejének is van egy ikertestvére. Őket az idősebbek ismerhetik is, a Fejes ikrek, Erika és Mara szolgáltatták egykoron az esti tévétornát. Mara is ismert ember felesége lett, ő Gréczy Zsolt újságíró párja.

Címkék: varga miklós

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 18:06, szerda | Belföld

Hat-hétszáz hajót várnak az idei Kékszalagra

Az előnevezések alapján hat-hétszáz hajót várnak a csütörtökön rajtoló 51. Kékszalag Nagydíjra – közölték a verseny szervezői szerdán Balatonfüreden.

2019. Július 17. 16:05, szerda | Belföld

Még tart a június végi vihar okozta károk felszámolása

Még mindig tart Szabolcs-Szatmár-Bereg megye bizonyos részein a június végi vihar okozta károk felszámolása – hangzott el szerdán az M1-en.

2019. Július 17. 11:54, szerda | Belföld

Most a gázolaj drágul

A Mol 2 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a benzin ára viszont nem változik - értesült az MTI piaci forrásokból szerdán.

2019. Július 17. 10:53, szerda | Belföld

Több mint negyven fürdő vesz részt a Strandok éjszakáján

Július 26-án tartják a Strandok éjszakáját, a 10. évét ünneplő rendezvényhez idén több mint 40 fürdő csatlakozott országszerte