Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Március 05. 10:01, csütörtök | Helyi
Forrás: utanpotlássport

Ezüstös párbajtőrözők

Ezüstös párbajtőrözők

A férfi párbajtőrcsapat óriási izgalmak közepette ezüstérmet nyert a maribori junior Európa-bajnokságon

Pusztai Viola•Megint az a fránya wifi. Az újdonsült junior Európa-bajnok párbajtőröző Kun Anna nyilatkozata kicsit késve, de biztonságban megérkezett Budapestre. Mint kiderült, hiába telt el egy nap a győzelem óta, még most nem fogta fel.
− Nem volt nehéz csoportom, de megszenvedtem az öt győzelemért. Negyedik voltam a táblán, és ahogy haladtamelőre egyre könnyebblettekaz asszók. Amikor bekerültem a négybe, nagyon boldog voltam. De nemcsak azért mert az érem már zsebben volt, hanem az orosz Kuzmenkova eddig a “mumusom” volt, most pedig meg tudtam verni. A döntőbe jutásért is elég kellemetlen vívóval kerültem össze, de szerencsére én adtam az utolsó tust. A döntő nagyon taktikus volt. Megkaptam az utasításokat, mit hogyan csináljak, rendkívül higgadt voltam, és végül sikerült, felállhattam a dobogó legfelső fokára. Most még nem érzem magam Európa-bajnoknak, de ahogy telnek a napok, valóságosabbá válik majd.
Snitt. Nagydilemmában vagyok, hogy a férfi párbajtőr-, a tőr-, vagy a női kardcsapat tagjaitól hajtsak be egy doboz nyugtatót. A juniorok csapatversenyének első napja ugyanis korántsem volt izgalommentes.
A férfi párbajtőrcsapat – Bányai Zsombor, Esztergályos Patrik, Nagy Dávid és Siklósi Gergely − könnyed, 45-30-as győzelemmel melegített a németek ellen. A nyolc között már jobban megizzadtak az ukránokkal, ami sokkal simább is lehetett volna. Bányai Zsombor 40-29-nél adta át a fegyvert Siklósi Gergelynek az utolsó asszóra, akit viszont Szik rendesen megszurkált. Ha nem a páston kapja a tizenegy találatot, akkor már a Kékfényben szerepelne. De a lényeg a vége, azaz a 44-40-es siker.
A britek azért ennél puhább falatnak számítottak papíron is, és ez most igazolódott: 45-34 ide. A franciák sem izzadtak meg különösebben az izraeliekkel, így mindkét csapatnak bőven maradhatott ereje a végül végletekig kiélezett döntőre.
Az egyéniben a 128 között búcsúzó Esztergályos Patrikot a csapatversenyre mintha kicserélték volna. Mindegyik meccsen jól vívott, és a döntő második asszója után 10-6-os vezetéssel adta át a stafétát Bányainak, majd később 13-12-vel Siklósinak. Bouillot viszont 20-17-re fordított. Az utolsó asszóra 31-29-es hátrányban állt fel Siklósi. Egy perc, húsz másodperccel a vége előtt kettővel vezetett, de Lopez egyenlített és 37-37-nél úgy döntöttek a felek: jöjjön a hirtelen halál.
Gondolták ők, meg mindenki más. A francia talált, a csapattársak már a nyakában lógtak, amikor zsűri közölte: le kell vívni az egy percet, mivel passzivitás miatt szakították meg a meccset. Ezen azért még hosszasan vitáztak, de a magyar csapat legalább kapott még egy esélyt. Ami gyorsan elúszni látszott, hiszen Lopez szúrt és folyamatosan talált. 44-40-re vezetett, kilenc másodperc volt vissza. Siklósi mindent egy lapra feltéve támadott, és visszajött 44-43-ra. Kár, hogy az utolsó pillanatban együttes döntötte el az Európa-bajnoki cím sorsát a franciák javára

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya