Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Január 10. 00:00, vasárnap | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Fegyveres férfi el akarta rabolni Obama kutyáját

Fegyveres férfi el akarta rabolni Obama kutyáját

Fegyveres rablás kísérlete miatt tartóztattak le egy észak-dakotai férfit, aki a titkosszolgálat tájékoztatása szerint az Obama-család egyik kutyáját akarta elrabolni.

A 49 éves Scott Stockert turistaként érkezett az amerikai szövetségi fővárosba, ám a washingtoni rendőrség információt kapott arról, hogy valamire készül, és azonnal meg is találta őt a kongresszusi központ közelében lévő Hampton Inn szállodában. Stockert elismerte, hogy a parkolóban álló kis teherautójában vadászfegyver, puska és lőszer van. A rendőrség még bozótvágó kést és gumibotot is talált nála.

A Dickinson városába való férfi bevallotta: azért érkezett Washington DC-be, hogy elrabolja Bót vagy Sunnyt, az Obama-család két portugál vízikutyája közül az egyiket. (A portugál vízikutyák nagytestű jószágok, és elnökké választásakor Barack Obama a néhai Ted Kennedy szenátortól kapta őket ajándékba. Mindkét eb éjfekete, hófehér tappancsokkal.)

Letartóztatásakor az elégé zavartan viselkedő férfi közölte a rendőrökkel, hogy ő maga Jézus Krisztus, s az édesapja John F. Kennedy, a meggyilkolt amerikai elnök, az édesanyja pedig Marilyn Monroe, a rejtélyes körülmények között elhunyt filmsztár volt. Hozzátette: azért utazott Washingtonba, hogy bejelentse indulását az elnökválasztáson és kampányoljon a havi 99 dolláros egészségbiztosítás mellett.

A zavart férfi ellen azért emeltek vádat, mert a lakásán vagy a munkahelyén kívül volt nála lőfegyver, s ez Washington DC egyes negyedeiben jogellenes. Tárgyalásáig szabadon bocsátották, de elrendelték az orvosi kezelését.

A rendőrségi dokumentumokból nem derül ki, hogy vajon miért éppen az elnök kutyáját akarta volna elrabolni az Észak-Dakotából Washingtonba autózó Scott Stockert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.