Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2011. Október 05. 15:37, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: tatabanya.hu

Fejlesztés a tatabányai Ipari Parkban

Fejlesztés a tatabányai Ipari Parkban

Új autóbuszmegálló és buszparkolósáv építése kezdődik el a Tatabányai Ipari Parkban, a teljes beruházás várható költsége 32 millió forint – jelentette be a helyszínen Schmidt Csaba.

A polgármester elmondta: az Orgonás út mellett buszparkoló sáv kialakításának, valamint a Búzavirág úti Grundfos előtti buszöböl bővítésének költségeit 50 százalékban a város, míg a másik felét a Grundfos és a Coloplast finanszírozza.

A tájékoztatón jelen volt Boris Kovac a Coloplast Hungary Kft. és Török László a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója. Az ipari park fejlődésének, a munkahelyteremtő beruházások folyamatos betelepülésének eredményeként mintegy hatezer munkavállaló dolgozik itt és közlekedik a helyi járatokkal a cégek szerződéses járataival, személygépjárművekkel. A termelés növekedésével a teherforgalom is megnőtt, jelentős számú gépjármű várakozik az utakon. Ez megnehezíti a közlekedést, és számos balesetveszélyes helyzetet teremt. Közlekedési gondot okoznak a műszakváltáskor az Orgonás úton várakozó buszok, valamint további fennakadást jelent, hogy ilyenkor a Grundfos és Coloplast előtt lévő buszöblökbe csak egy csuklós autóbusz állhat be. A probléma megoldására az érintett két cég vezetői egyeztetést kezdeményeztek az önkormányzattal. Ennek eredményeként épül meg az Orgonás út melletti 216 méter hosszú kőburkolatú buszparkolósáv, ahol 10 autóbusz (7 szóló, 3 csuklós) parkolhat az átadás után. A Búzavirág úti buszöböl bővítésével egyszerre 4 autóbusz (2 csuklós, 2 szóló) tudja bonyolítani a dolgozók szállítását.

A két cég önálló finanszírozásában valósul meg a gyalogos peronon a 35 méter hosszú és 2.5 m magas könnyűszerkezetes fedett utasváró. A kivitelezés még a tél előtt megvalósul. A munkálatok a buszöböl bővítésével kezdődnek, így ott 4-5 hétig ideiglenes buszmegálló lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.