Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Február 27. 00:00, csütörtök | Helyi

Fejlesztések Kertvárosban

Fejlesztések Kertvárosban

Kertváros családi házas övezetében közel 150 millió forintot fordít az önkormányzat az intézmények, utak, járdák és játszóterek felújítására

Jelentette be Schmidt Csaba polgármester a helyszínen, ahol jelen volt Magyarné Kocsis Andrea, a lakókörzet önkormányzati képviselője is.

Schmidt Csaba polgármester ismertette: az idei évben a legnagyobb beruházás az Alkotmány út rekonstrukciója lesz, a Gerecse és a Blaha Lujza utca között több mint 500 méteren újítják fel az aszfaltburkolatot, amihez kiemelt szegélyt is építenek. Felújítják a Szőlődomb utcát is, a Búzavirág utcától 500 méter hosszan a Szőlődomb utca 131-ig. A Zója – Katona – Barack utcák közötti, eddig murvás utakat 800 méter hosszan, 3 méter szélességben leaszfaltozzák, itt a munkálatok befejezése után új forgalmi rend lesz. Kertvárosban is folytatják a járdaépítéseket, a Gerecse utcában, a Hadsereg és az Április utca között 240 méter hosszan, másfél méter szélességben újítják fel a járdát, és parkosítanak is. Az idén több buszmegálló peronja megújul a Hadsereg úton, az Akácfa utcai postánál pedig hat új parkolóhelyet alakítanak ki. További jelentős beruházás lesz a Hadsereg úton egy új játszótér építése, a tervek szerint ide több hintát, rugós játékokat és csúszdákat szerelnek, de a szakemberek egy, az útra való kifutást megakadályozó kerítést is építenek majd a játszótér bejáratához.

Magyarné Kocsis Andrea önkormányzati képviselő elmondta: az idei évben több kertvárosi intézményben is lesz felújítás, ez a Kölcsey Ferenc Általános Iskola mindkét szintjén a vizesblokkokat érinti, a Kertvárosi Óvodában pedig kicserélik az elöregedett kazánokat. A Kertvárosi Bölcsődében hat darab árnyékolót építenek a fektető teraszok fölé, hogy a gyerekek a nyári időszakban is zavartalanul pihenhessenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya