Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Március 06. 14:13, csütörtök | Helyi

Fejlesztések Újvárosban

Fejlesztések Újvárosban

Tatabánya – Újvárosban közel 255 millió forintot fordít az önkormányzat az intézmények, utak, járdák, parkok és játszóterek felújítására

Jelentette be Schmidt Csaba polgármester a Jubileum parkban megtartott sajtótájékoztatón, melyen részt vett Bereznai Csaba alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője is.

Schmidt Csaba ismertette: az idei évben az egyik legjelentősebb fejlesztés Jubileum parkban lévő aszfaltos futballpályát érinti. 800 négyzetméteren műfűvel borítják be, a kispályás mérkőzésekre alkalmas létesítmény fölé túlnyomásos, fűthető sátrat emelnek, így az a téli időszakban is üzemeltethető lesz. A beruházás költsége 50 millió forint.
A polgármester elmondta: az útfelújítások közül kiemelkedik a Jedlik Ányos utca 27 millió forintos rekonstrukciója, melynek keretében a Dózsa György úti híd és a Mozdony utca közötti szakasz újul meg 260 méteren, valamint 211 méteren kiemelt szegélyt is építenek. Az út teljes felületű aszfaltozására került sor a Töhötöm vezér utcánál, ahol a Komáromi utca valamint a Győri út és a régi buszvégállomás közötti szakaszokat újítják fel 190 méter hosszan.
Megtudtuk azt is, hogy korszerűsítik a Vértes Agorája előtti buszmegállót és buszsávot is a Köztársaság útján, valamint a felújítják a buszsávot a buszmegálló és a Szent Borbála tér között. A Győri úton a MÁV Szálló előtti úton 110 méter hosszúságban megerősített pályaszerkezetet építenek - hangzott el a sajtótájékoztatón. A Huba vezér utcában járdafelújítást végeznek a Geotech Kft. munkatársai a páros oldalon 162 méter hosszúságban. További munkálatok várhatóak a Köztársaság út 39-40. előtt, az Esztergomi úton, a Béla Király körtér 22-24. és a 40-42. között, az Aradi Vértanúk terénél, ahol 190 méter hosszon lesz járdarekonstrukció, ahogy a Március 15. úton is. Az Esztergomi úton 178 méter hosszú járda kap térkőburkolatot.
A városvezető elmondta: az idei évben több újvárosi intézményben is lesz felújítás, ez az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási intézmény földszinti épületrész járható teraszának, az előadóterem tetőburkolat cseréjét és hőszigetelését jelenti, míg a Gyermekkert Óvodában a teljes homlokzat hőszigetelését és felújítását végzik el a szakemberek. Két intézményben, a Kodály Zoltán Óvodában és a Módszertani Bölcsődében a külső nyílászárók cseréjének első üteme kezdődik el ebben az évben, de a felújítási munkáknak köszönhetően az Árpád Gimnázium is megújul majd. A város tervezi még a Kond utcai piac fejlesztését is - tette hozzá a polgármester.
Emellett a Piac téri játszóterek is megújulnak, az egyikre kétüléses mérleghinta kihelyezését tervezik, valamint a meglévő homokozót is felújítják, és elbontják az eddigi fa mérleghintát. A másik Piac téri játszótérre egyszemélyes rugós játék és csúszda kihelyezését tervezik a szakemberek, és itt is megújul a meglévő homokozó. A Kós Károly úti játszótér hintát kap, bölcsőülőkével, a meglévő hinta alatt kicserélik a gumiburkolatot, új rugós játékot helyeznek ki, a csúszdás mászóka alá új homok kerül, valamint a meglévő homokozó is megújul, ahogy a meglévő padokat is felújítják. A munkálatok a KPVDSZ Művelődési Házat is érintik, ahol a nyílászárókat cserélik ki a szakemberek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya