Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2013. Október 22. 13:21, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Felére csökkentették Berlusconi volt felesége 3 milliós tartásdíját

Felére csökkentették Berlusconi volt felesége 3 milliós tartásdíját

Havi 3 millió euróról 1,4 millióra csökkentette a monzai bíróság azt az összeget, melyet Silvio Berlusconi volt kormányfő tartásdíjként köteles fizetni volt feleségének, Veronica Lariónak - jelentették keddi olasz lapok.

A Corriere della Sera napilap szerint Lario fellebbezhet, de azt kockáztatja, hogy a bíróság esetleg tovább csökkenti az összeget.
Olaszország egyik leggazdagabb házaspárának kapcsolata 2009 májusában ért véget, amikor huszonkét év házasság és három közös gyerek után Veronica Lario éppen a Corriere oldalain jelentette be, hogy beadja a válókeresetet. Történt ez néhány nappal azután, hogy Silvio Berlusconi volt kormányfő megjelent Noemi Letizia 18. születésnapi ünnepségén, és a fiatal nápolyi lány elárulta, hogy "Papi"-nak nevezi az akkor 73 éves politikust.
Három év különélés után a milánói bíróság 2012 decemberében havi 3 millió eurós (majdnem 900 millió forintos) tartásdíjat ítélt Lariónak korábbi életszínvonala fenntartására. Berlusconinak az addig közös családi rezidencia, a 78 millió euró értékű Macherio-villa maradt Milánóhoz közel. Az évi 36 milliós tartásdíjról határozó női bírákat Silvio Berlusconi "feministáknak és kommunistáknak" nevezte.
Berlusconi ezzel párhuzamosan saját maga is beadta a válókeresetet - csak egy másik bíróságon, Monzában. Ez a bíróság most kevesebb mint felére csökkentette a tartásdíjat.
Lario a válás óta visszavonultan él Svájc, Milánó és Monza között. Silvio Berlusconi új menyasszonya a nála majdnem ötven évvel fiatalabb Francesca Pascale.

Címkék: Olaszország-jog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni