Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. Október 26. 10:44, szerda | Helyi

Félidőben a PROSPECTS projekt

Félidőben a PROSPECTS projekt

A közelmúltban a franciaországi Arras városában tartották meg a 2010 januárjában indult hároméves PROSPECTS projekt „félidei” összefoglaló tanácskozását.

A nemzetközi együttműködésnek tagja Tatabánya is. Az uniós és állami társfinanszírozású projekt célja a jelenleg vagy korábban bánya- és hagyományos ipartól függő területeken a vállalkozásokat érintő regionális törekvések támogatása, a máshol már bevált jó módszerek megismerése és átadása. A projekt az ERFA és a Magyar Állam társfinanszírozásával, az INTERREG IVC Program támogatásával valósul meg. A korábbi négy tematikus konferencián a tíz projektpartner negyven, úgynevezett „jó gyakorlatot” ismerhetett meg.
Az októberi összefoglaló szeminárium célja az volt, hogy mindegyik projektpartner kiválasszon egy-egy olyan jó módszert, amit az adott helyszínen szeretne megismerni. Az ötfős tatabányai delegációt Magyarné Kocsis Andrea, a gazdasági bizottság elnöke, önkormányzati képviselő vezette.
Tatabánya elkötelezett abban, hogy minél vonzóbbá tegye a megyeszékhelyet a hazai és külföldi turisták számára, és ebben számít a kis- és középvállalkozások közreműködésére is. Ezért a projekt keretén belül egy tatabányai szakértői csoport 2012-ben a szlovéniai Zasavje régióba tesz látogatást, hogy megtekintse a térség turisztikai fejlesztéseit. Ez a tapasztalatszerzés jól hasznosítható lesz a város turisztikai stratégiájának kialakításában és megvalósításában.

Címkék: PROSPECTS projekt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya