Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Augusztus 02. 14:29, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: www.mti.hu

Feljelentéskiegészítést tett Oroszlány alpolgármestere

Feljelentéskiegészítést tett Oroszlány alpolgármestere

További, hetvenmillió forintos vagyoni károkozás ügyében tett feljelentéskiegészítést Oroszlány alpolgármestere a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségen az előző városvezetés pénzügyi gazdálkodását érintő ügyekben.

Vasvári Erika tájékoztatása szerint a Papp Péter alpolgármester által megtett a feljelentéskiegészítésben foglalt veszteség el nem végzett munka kifizetéséből, kötbér elengedéséből, indokolatlanul elismert pótmunkák díjazásából, tiszteletdíj jogtalan felvételéből áll össze.
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Takács Károly oroszlányi polgármester feljelentése után július elején rendelt el nyomozást különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt Oroszlány önkormányzatának elmúlt 12 évi gazdálkodásával kapcsolatban.
Egy független könyvvizsgálói vizsgálat félmilliárd forintos veszteséget tárt fel a korábbi, városvezetés idejéből. A könyvvizsgálók jelentése szerint a kommunikációs kábelrendszer nem piaci áron történő értékesítése akár 180 milliós hátrányt okozott, az uszoda felújítása svájci frank alapú lízingkonstrukcióban 123 milliós többletkiadással járt, egy lakópark építése pedig csaknem százmillió forintos vagyonvesztést jelenthetett. A város hitelállománya az időszakban 300 millió forintról 2,6 milliárd forintra nőtt.
Az átvilágítás azt is megállapította, hogy város eszközállománya 2,1 milliárdról 10,4 milliárd forintra nőtt. Az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. üzemi eredményei a piaci 8-12 százalék helyett 9-18 százalékosak voltak.
A könyvvizsgálói jelentés főbb megállapításait a település korábbi vezetői néhány nappal később cáfolták.

Címkék: oroszlány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.