Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Június 12. 18:22, kedd | Belföld
Forrás: MTI | (Fotó: SITA)

Felkészültek a dunai olajszennyezés miatti esetleges beavatkozásra a magyar szakemberek

Felkészültek a dunai olajszennyezés miatti esetleges beavatkozásra a magyar szakemberek

Folyamatosan figyelik a Dunán az olajszennyezés esetleges megjelenését és felkészültek a beavatkozásra - tájékoztatta az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kedden az MTI-t annak kapcsán, hogy reggel a pozsonyi téli kikötő területén mintegy 17 ezer liter gázolaj került a Dunába.

A vízügyi igazgatóság közleménye szerint a szlovák hatóságok arról tájékoztattak, hogy megkezdték a kárelhárítást. A szennyezést a kikötő területén belül megfelelő módon tudják kezelni, így csak kis mennyiség jutott a Dunába. A szennyezés nagy részét már sikeresen vissza is gyűjtötték, így az a szlovák szakemberek szerint semmilyen problémát nem fog okozni a magyar oldalon.
Ettől függetlenül a folyó hazai szakaszán figyelik a szennyezés esetleges megjelenését - közölte a vízügyi igazgatóság. Tájékoztatásuk szerint a felderítés eredményét követően születik döntés az esetleges készültségi fokozat elrendeléséről.
Korábban az MTI pozsonyi irodáját a helyi rendőrség szóvivője arról tájékoztatta, hogy a hozzávetőleg 17 ezer liter olajszármazék ömlött a Dunába egy átszivattyúzás során, üzemzavar miatt. A meghibásodás a pozsonyi téli kikötőben, az ásványi olajak átrakodó részlegében történt. A rendőrség előzetes információi szerint a szennyező anyag azt követően került a folyóba, hogy annak az egyik hajóba átszivattyúzása során elszakadt a vezeték, majd az olajos anyag az átrakodó medencébe ömlött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.