Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Január 10. 07:28, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fellegi a Financial Times-ban nyugtatta a kedélyeket

Fellegi a Financial Times-ban nyugtatta a kedélyeket

Fellegi Tamás, egyes pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter, a magyar IMF/EU-tárgyalódelegáció vezetője washingtoni utazása előtt nyilatkozott a Financial Times-nak.

Fellegi Tamás a 2012. január 8-án megjelent interjúban megerősítette, hogy a magyar kormány kész az előfeltétel nélküli tárgyalásra és reméli, hogy az IMF-fel a hivatalos, új hitelkeretről szóló egyeztetéseket előkészítő 2012. január 9-12. közötti washingtoni informális egyeztetések gyors döntésekhez fognak vezetni annak érdekében, hogy elinduljanak a hivatalos tárgyalások.

A magyar delegáció vezetője megismételte, hogy a készenléti hitelkeret elővigyázatossági formát kellene öltsön, hiszen Magyarországnak nincs szüksége azonnali forrásra. Fellegi Tamás rámutatott, hogy a kabinet soha nem vett fel olyan pozíciót, amely azt jelentette volna, hogy a pénzt feltételek nélkül szeretné megkapni, hiszen tisztában van azzal, hogy az IMF is az adófizetők pénzét használja.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Címkék: eu, Fellegi Tamás, IMF

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott