Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Január 10. 07:28, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fellegi a Financial Times-ban nyugtatta a kedélyeket

Fellegi a Financial Times-ban nyugtatta a kedélyeket

Fellegi Tamás, egyes pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter, a magyar IMF/EU-tárgyalódelegáció vezetője washingtoni utazása előtt nyilatkozott a Financial Times-nak.

Fellegi Tamás a 2012. január 8-án megjelent interjúban megerősítette, hogy a magyar kormány kész az előfeltétel nélküli tárgyalásra és reméli, hogy az IMF-fel a hivatalos, új hitelkeretről szóló egyeztetéseket előkészítő 2012. január 9-12. közötti washingtoni informális egyeztetések gyors döntésekhez fognak vezetni annak érdekében, hogy elinduljanak a hivatalos tárgyalások.

A magyar delegáció vezetője megismételte, hogy a készenléti hitelkeret elővigyázatossági formát kellene öltsön, hiszen Magyarországnak nincs szüksége azonnali forrásra. Fellegi Tamás rámutatott, hogy a kabinet soha nem vett fel olyan pozíciót, amely azt jelentette volna, hogy a pénzt feltételek nélkül szeretné megkapni, hiszen tisztában van azzal, hogy az IMF is az adófizetők pénzét használja.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Címkék: eu, Fellegi Tamás, IMF

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Marad a változékony, az átlagosnál hűvösebb idő április utolsó hetében is

Április utolsó hetében is változékony, a megszokottnál hűvösebb idő várható.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Kecskeméti vereségével kiesett a Mezőkövesd

Az utolsó helyezett Mezőkövesd 2-1-re kikapott Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.

2024. Április 21. 11:31, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: az Európában és az észak-atlanti közösségben világháborús készülődés zajlik

Európában és az észak-atlanti szövetségben egyfajta világháborús készülődés zajlik - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.