Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2017. Január 31. 09:32, kedd | Helyi

Felsőgalla szerezte meg a kupát

Felsőgalla szerezte meg a kupát

Tavaly szervezték meg első alkalommal Vértessomlón az illendően nem öregfiúk, hanem U40+ Kupa névre keresztelt teremlabdarúgó tornát, melynek gondolata még 2015-ben, a somlói szüreti felvonuláson született meg. Pontosabban 2015 őszén a két fociszerelmes, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és a házigazdák polgármestere arról egyeztetett, hogy a hivatalos találkozások közé érdemes lenne beiktatni egy jóízű focit is. Az egymeccses felvetést végül Richter Tamás képviselő javaslatára továbbfejlesztették, s tavaly négy csapat küzdött a kupáért, idén pedig már öt: a Kormányhivatal, az MLSZ megyei igazgatósága, a Felsőgalla, a Sissy és a Vértessomló.
Dr. Kancz Csaba épp a napokban lesérült, ezért nem vett részt a szombati programon, a vendéglátók településvezetője pedig betegsége miatt csak a partvonalról buzdíthatta a vértessomlóiakat. A csapatok játékosainak sorában – többek között – pályára lépett dr. Fodor János, a Tatabányai Járási Hivatal vezetője, Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója, Erős Gábor és Németh Tamás, a társadalmi elnökség tagjai, Lahos Sándor volt NBI-es labdarúgó, Csákány József, a TAC labdarúgó szakosztályának vezetője és Havasi Árpád, a Mocsai Sport Egyesület elnöke.
Az MLSZ már az első meccsen alaposan bekezdett és 5-2-es győzelmet aratott a Vértessomló felett, majd a Felsőgalla 6-3-ra náspángolta el a Kormányhivatalt, s a folytatásban sem veszített a lendületből: a Sissy-t 4-3, az MLSZ-t 3-2, a vendéglátókat 2-1 arányban múlta felül, így kétség sem fért a kupagyőzelméhez. Tavaly hasonlóképpen hengerelt a Kormányhivatal, idén azonban csak nem akart kijönni a lépés. A somlóiakkal 6-6-os, a Sissy-vel 3-3-as döntetlent játszottak, az MLSZ elleni meccs pedig a hivatalnokok 4-2-es vereségével zárult. A Sissy 3-2-es győzelmet aratott az MLSZ felett, a házigazdákkal viszont nem jutott dűlőre, a mérkőzés lefújásakor 4-4 volt az állás.
A második U40+ Kupát tehát a Felsőgalla szerezte meg, hat ponttal végzett a második helyen az MLSZ megyei igazgatósága, öttel a harmadikon a Sissy, s a 2-2 ponttal záró Vértessomló és Kormányhivatal között a gólarány döntött egyetlen találattal a hazaiak javára, így a tavalyi kupagyőztesnek meg kellett elégednie az ötödik helyezéssel.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Július 26. 06:00, szerda | Helyi

Félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik, július 29-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez félszáz fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2023. Október 02. 06:00, hétfő | Belföld

MÁV: hétfőtől több pótlóbusz segíti az utazást a győri vasútvonal felújítása idején

Hétfőtől több pótlóbuszjáratot állít forgalomba a MÁV a győri vasútvonal felújítása idejére Bicske, Tatabánya és Budaörs térségében - közölte a vasúttársaság vasárnap az MTI-vel.

2023. Október 02. 06:00, hétfő | Külföld

Legkevesebb tizenhárman meghaltak egy spanyolországi diszkótűzben

Az először közölt hatról tizenháromra nőtt vasárnap délutánra a délkelet-spanyolországi Murciában történt diszkótűz halálos áldozatainak száma.