Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Március 05. 09:53, csütörtök | Helyi

Felsőgallai fejlesztések, beruházások

Felsőgallai fejlesztések, beruházások

A Széchenyi István Általános Iskola előtt a 2015-ös felsőgallai fejlesztésekről, beruházásokról tartott sajtótájékoztatót Schmidt Csaba polgármester és Turainé John Katalin alpolgármester asszony, a körzet önkormányzati képviselője.
Az idei évre tervezett munkálatok elsősorban az infrastruktúra fejlesztését és a közbiztonság javítását célozzák meg, valamint egységesebb, rendezettebb utcaképet eredményeznek majd.
A Deák Ferenc és Gábor Áron utca közti átjárón ma még csak zúzott köves felületen lehet közlekedni, ezt idén teljes hosszában és három méter szélességben aszfaltozzák le a szakemberek.
A Széchenyi úti romos buszmegálló, sem zavarja a jövőben a felsőgallaiakat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vállalta az építmény elbontását, az Önkormányzat feladata a tereprendezés lesz.
A Dobó Katica utca mindkét oldalán nyílt vízelvezető árok található, ennek rekonstrukciójára 450 m hosszúságban van lehetőség ebben az évben.
A közbiztonság növelését célzó önkormányzati fejlesztések támogatásának köszönhetően Felsőgalla területén 9 db PTZ, azaz nagy látószögű kamerát helyeznek ki. A kamerarendszert a rendőrségi központba kötik be, így a közbiztonság jelentős javulására számíthatnak az itt élők. A helyszínek kiválasztása már folyamatban van, ezt a rendőrség bevonásával, és a környezeti adottságok figyelembevételével dolgozzák ki a szakemberek. A nyertes pályázat következménye képpen 2015. december 31-ig minden kamerát kihelyeznek a területen.
A Baross köz útburkolata is megújul 2015-ben, a szükséges területeken a teljes pályaszerkezet cseréjét végzik el, az út mentén füvesítésre és padkarendezésre kerül sor. Az útburkolatot az előkészítést követően 1006 m²-en, egy rétegben aszfaltozzák.
Megújul a Széchenyi István Általános Iskola tetőszerkezete, az alsó tagozatosok épületén 350, míg a felső tagozatosok épületén 490 négyzetméternyi felületen. A munkálatok során teljes tetőhéjazat cserét hajtanak majd végre a szakemberek, hornyolt cseréppel. A tetőlécek 80 százalékát, valamint a függőeresz csatornákat és a lefolyókat is kicserélik a felújítás keretében.
A munkálatok elvégzésére, tervezésre, és a kivitelezésre 77.300.000 Ft. áll a város rendelkezésére, ennek teljes összegét Felsőgalla rekonstrukciójára és fejlesztésére tudja fordítani az önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya