Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Október 24. 16:06, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Félszáznál több helyen várnak véradókat országszerte

Félszáznál több helyen várnak véradókat országszerte

Országszerte több mint 50 helyszínen szerveznek véradást, a helyszínek és időpontok az ovsz.hu és a veradas.hu oldalon követhetők - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) véradásszervezője csütörtökön az M1-en.

Ohnsorge Éva tájékoztatása szerint szerdán 49 helyszínen 1273-en mentek el vért adni, ez mintegy 20 százalékkal maradt el a várakozásaiktól.

Elmondta, a kórházaktól 752 igény érkezett, ebből a legnagyobb, 22 egység vérre vonatkozó kérés a Fejér Megyei Szent György Kórház intenzív osztályán fekvő egyik beteg gyógyulását segítette. A legtöbben, 114-en a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtárában szervezett eseményen adtak vért.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a vérkészítmények felhasználhatósága időben korlátozott, ezért fontos a rendszeres véradás. Megjegyezte, a nők évente négyszer, a férfiak ötször tudnak vért adni.

A Magyar Vöröskereszt internetes kampányt indított azzal a céllal, hogy a közösségi média felületein elérhető véradási helyszínkereső segítségével minél többen megtalálják a hozzájuk közeli véradópontot - hangzott el műsorban.

Címkék: véradás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.