Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Szeptember 25. 10:43, szerda | Helyi

Fiatalok Európája 2013 - állásbörze és információs nap

Fiatalok Európája 2013 - állásbörze és információs nap

Közel kétezer diákot és 1500 pályakezdő fiatalt vár a „Fiatalok Európája 2013” elnevezésű állásbörzére és információs napra pénteken tíz órától a Munkaügyi Központ valamint a megyei kereskedelmi és iparkamara

A Vértes Agorájában és a Tatabányai Múzeumban tartott rendezvényen a szakmát tanuló végzős diákok és a regisztrált pályakezdő álláskeresők információkat szerezhetnek a térség állás- és képzési lehetőségeiről, megismerhetik a munkaadók elvárásait, megtanulhatják az álláskeresési technikákat. Felmérhetik idegennyelv-tudásukat, segítséget kaphatnak karrier-tervezésben, önéletrajzírásban, valamint próba állásinterjúkkal gyakorolhatnak a felvételi elbeszélgetésekre. Szimulátorok és filmvetítés segítségével ismerkedhetnek a különböző szakmákkal.
A megnyitót követően Czomba Sándor államtitkár tart előadást a foglalkoztatáspolitika aktuális kérdéseiről. Az Audi személyügyekért felelős igazgatója és Parragh László, a kereskedelmi és iparkamara országos elnöke a munkáltatók által támogatott szakképzésről adnak tájékoztatást konkrét példákon keresztül, majd a Magyar Suzuki vezérigazgató-helyettese mutatja be a pályakezdők iránt támasztott elvárásokat.
A profession.hu álláskereső oldal képviselője a 18-25 éves generáció álláskeresési szokásairól tart előadást, majd a diákoknak ad át ismereteket önéletrajzírásról, a testbeszédről, az állásinterjúkon előforduló helyzetekről.
Az állásbörzén a térség meghatározó munkaadóin kívül az ifjúsággal foglalkozó szervezetek széles köre is képviselteti magát. Jelen lesznek karrier-irodák, nyelviskolák.
A rendezvény a közoktatásban dolgozó, illetve azzal kapcsolatba kerülő szakemberek számára is széles érdeklődésre számot tartó szakmai programokat kínál. A tervezett előadások a kormány szakképzési koncepciója, az ifjúságpolitika aktuális kérdései, a foglalkoztatás- és oktatáspolitika kapcsolódásának témája köré szerveződnek.

Részletes program: itt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya