Városlista
2020. december 3, csütörtök - Ferenc

Hírek

2018. Október 14. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: tatabánya

Fogadj örökbe egy könyvet!

Fogadj örökbe egy könyvet!

A könyvtárak hete keretén belül került megrendezésre a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban a „Fogadj örökbe egy könyvet!” elnevezésű program és kiállítás.

A rendezvényen bemutatásra kerültek könyvtárunk muzeális gyűjteményének azon darabjai, melyek restaurálása kiemelten fontos. Bárki megcsodálhatta a több száz éves alkotásokat, aki ellátogatott a könyvtárba, sőt örökbe is fogadhatta a műveket, hiszen az esemény legfontosabb központi célja ez volt. A darabka történelmet rajtő könyvek nem sokáig árválkodtak hála az olyan magánszemélyeknek és tatabányai kötődésű vállalatoknak, akik szívükön viselik értékeinket.

Több támogató is akadt, akik felajánlották anyagi támogatásukat és vállalták az egyes darabok restaurálási költéségét. Schmidt Csaba polgármester úr is a támogatók közé állt és a „Magyarország Krónikája 1740-ig” című alkotás restaurálásához járult hozzá nagy örömmel, tudva azt, hogy egy darabka történelem megóvását segíti.

Továbbá örökbe fogadott Pruzsina Alice, a Rudolph Ipari Logisztikai Kft., az AGC Glass Hungary Kft és a Könyvtári kollektíva is. A restaurálásra szoruló, nagy értékű művek sora azonban nagyon hosszú, így a könyvtár továbbra is várja azon segítőkész tatabányai magánszemélyek és vállalatok jelentkezését, akik hozzájárulnak, hogy megőrizhessük az utókor számára ezeket a történelmi értékeinket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 02. 14:46, szerda | Helyi

A Bridgestone Tatabánya adományokkal támogatta a helyi szociális intézmények járvány elleni védekezését

A Bridgestone Tatabánya Kft. a járvány elleni védekezést elősegítő eszközökkel támogatott több Komárom-Esztergom megyében tevékenykedő szociális intézményt.

2020. Október 28. 09:30, szerda | Helyi

A Bridgestone új motorabroncsai magasabb szintekre emelik a motorozást

A Bridgestone bejelentette a sport-túra motorok kategóriájának új, meghatározó abroncsát, a Battlax Sport Touring T32-t és T32 GT-t.

2020. Október 21. 09:22, szerda | Helyi

Szerető gazdára találtak a magukra maradt tatabányai menhelyi kutyák

Sikeres volt a Bridgestone és a helyi állatotthon örökbefogadást támogató közös akciója

2020. Október 08. 14:29, csütörtök | Helyi

Most mindenki segíthet, hogy égig érjen a bátorság

Adománygyűjtést indít a Bátor Tábor