Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Február 01. 08:46, szerda | Helyi

Fokozott figyelem az ónos eső és havazás miatt

Fokozott figyelem az ónos eső és havazás miatt

Az ónos eső veszélye miatt másodfokú, a várható havazás miatt pedig elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat megyénkre.

Tatabánya útjait és járdáit reggel óta folyamatosan sózzák, a csúszásveszély elhárításáról azonban a társasházakban és a családi házakban élőknek is gondoskodnia kell!
Az ónos eső túlhűlt vízcseppekből álló csapadék, amely a talajra hullva azonnal megfagy, egybefüggő tükörsima jeget képezve az utakon, járdákon, éppen ezért rendkívül veszélyessé válik általa a közlekedés.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat délután több megyére másodfokú riasztást adott ki, köztük Komárom-Esztergom megyére a következő órákban várható tartós ónos esőzés miatt, megyénkben emellett a havazás miatt elsőfokú figyelmeztetés is érvényben van.
Tatabánya Önkormányzata a közútkezelő társasággal együttműködve a nap folyamán megkezdte az utak és járdák alásózását. Délután már a második réteget is kiszórták annak érdekében, hogy megelőzzék az egybefüggő, balesetveszélyes jégbevonatok kialakulását. Bár az alásózás az egyik leghatékonyabb megoldás az ónos eső okozta veszélyek megelőzésére, mégis arra kérik az autósokat és a gyalogosokat, fokozott figyelemmel közlekedjenek az elkövetkező napokban, mert a jégmentesítés ellenére csúszósabbak lehetnek az utak a megszokottnál!
Az önkormányzata felhívja továbbá a társasházak és a családi házak lakóinak figyelmét arra, hogy az ingatlanuk előtti járdaszakaszok tisztán tartásáról, a hó eltakarításáról és a csúszásveszély elhárításáról a tulajdonosoknak kell gondoskodnia!
Az esetlegesen felmerülő észrevételeket és panaszokat a közterület-felügyelet munkatársai várják a 30/640-3624-es központi ügyeleti telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya