Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Május 27. 09:31, péntek | Helyi
Forrás: tatabánya

Fókuszban az otthonteremtés

Fókuszban az otthonteremtés

Utcanyitásokkal igyekszik ösztönözni az otthonteremtést az önkormányzat.

A tatabányai Ipari Parkban jelenleg több vállalat fejleszti tevékenységét, melyek következtében az elkövetkező egy, másfél évben 1500 dolgozónak tudnak majd új állást kínálni. A szakemberhiány kialakulásának megelőzésére az önkormányzat a városunkban letelepedett cégekkel közösen megalkotta a Tatabánya, ahol otthonra találsz programot, amelynek egyik lényeges eleme a megyeszékhelyre érkező új munkaerő számára a lakhatási feltételek biztosítása. A legnagyobb igény a rövid időn belül beköltözhető, új építésű, alacsony rezsiköltséggel fenntartható lakások iránt mutatkozik.

Ráadásul a Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK) megjelenése és kibővítése, valamint a lakásépítés áfájának csökkentése miatt városunkban is megnőhet az építkezések száma.

Az önkormányzat már korábban megtette az első lépéseket annak érdekében, hogy ösztönözni tudja városunkban az otthonteremtést. Tatabányán egyelőre ugyanis hiányoznak a nagyobb társasházak, sorházak és családi házak építésére alkalmas telkek. A Panoráma lakóparkban korábban kialakított telkek várhatóan pár éven belül beépülnek, az önkormányzat ezért is döntött úgy, hogy támogatja azokat a közösségi összefogásokat, amelyek új építési telkek kialakítását eredményezik a városban.

Az egyik ilyen helyszín Alsógalla, ahol jelenleg is zajlanak a közműépítési munkálatok az Alsógallai Víziközmű Társulat koordinálásával, amelyek elvégezte után az önkormányzat megkezdi az új, aszfaltos út megépítését, a közvilágítás és a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése mellett. Tatabánya egy másik városrészében, Bánhidán is elindult egy kezdeményezés: új utca nyílhat a jövőben a Madách Imre és a Bajcsy-Zsilinszky utca között.

Az Alsógalla főútjával, a Táncsics Mihály úttal párhuzamosan létrejövő, a Csaba utcából nyíló új utcában körülbelül 50 telket lehet kialakítani, amelyből hat önkormányzati telek lesz, s melyeknek az értékesítéséről a Közgyűlés dönt majd a későbbiekben. Az új közterület neve az április 28-i közgyűlésen eldőlt. Schmidt Csaba polgármester a témában korábban megtartott fogadóórán beérkezett javaslat alapján néhai miniszterelnökünket, Antall Józsefet jelölte meg névadóul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya