Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Április 03. 09:10, péntek | Helyi

Folytatódik a szilárdhulladék gazdálkodási fejlesztés a tatabányai kistérségben

Folytatódik a szilárdhulladék gazdálkodási fejlesztés a tatabányai kistérségben

Folytatódik a Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás települései szilárd hulladékgazdálkodási rendszerének eszközpark fejlesztése, informatikai korszerűsítése.

A fejlesztéssel a vegyeshulladék-gyűjtés eszközparkját korszerűsítik az elöregedett, magas üzemeltetési költségű gépek cseréjével, vegyes gyűjtőedények beszerzésével, valamint az informatikai rendszer fejlesztésével.
A gyűjtőjárművek beszerzésére kiírt közbeszerzési eljáráson a nyertes ajánlattevővel az Eurotrade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel, a tatabányai Polgármesteri Hivatalban került sor az ünnepélyes szerződéskötésre. A szerződést a Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, Schmidt Csaba és az Eurotrade Kft. ügyvezetője, Szücs Attila látta el kézjegyével. A közel 260 millió forintos program során a Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás az összegyűlt hulladék elszállítására 3 új vegyes, szelektív gyűjtésre is alkalmas gyűjtő járművet vásárol, melyeket 70-1100 l-es kukák ürítésére is képes, préselve tömörítő szerkezettel látnak el.
A járműveket hat hónapon belül szállítják le, így ősszel már munkába is állnak az új gyűjtőjárművek. Emellett a későbbiekben a házi komposztálás is megvalósul házi komposztáló edények beszerzésével. A kistérség települései közül nyolc helyen (Gyermely, Héreg, Szárliget, Szomor, Tarján, Tatabánya, Várgesztes, Vértessomló), 3092 ingatlant látnak el díjtalanul házi komposztálóval. A szállítások megszervezésére és a hulladékgyűjtő járatok menetrendjének optimalizálására pedig, egy komplex funkciókat ellátó, új szoftvert állítanak munkába, mely alkalmas a bonyolult feladat megtervezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya