Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2017. December 11. 09:29, hétfő | Helyi

Fontos siker idegenben

Fontos siker idegenben

25-20-ös győzelmet aratott a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Tatabánya U20 ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 12. fordulójában, vasárnap.

A TAC jövő héten, pénteken, hazai pályán a PLER ellen zárja az őszi szezont.

A mérkőzés a várt koreográfia szerint kezdődött: a fiatal hazai csapat gyors indításokra alapozva a játék gyorsítására törekedett, a Tatai AC pedig megállító faultokat igyekezett kifogni a szelet a vendéglátók vitorlájából. Az első tíz perc után 4-4 állt az eredményjelzőn, majd a kezdeti 5+1-es védekezés hatosfalra állítása után, néhány taktikusan kivédekezett akciót követően húsz perc elteltével már 9-7-re nálunk volt az előny. A félidőre is maradt a különbség, így 13-11-es TAC előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.


Fordulás után sem változott a játék képe: a középen zárt és megmagasított tatai fal jól állta a rohamokat, plusz zavaróban is többször sikerült megállítani az ellenfél irányítóját vagy lövőjét. Ez ugyan azzal járt, hogy a széleket a megszokottnál jobban fel kellett adni, de a fiúk jól bírták lábbal, és az esetek döntő többségében sikerült hibázásra kényszeríteni az fiatal hazai csapatot. A megszerzett labdákkal jól sáfárkodtunk: a gyors tatabányai utánpótlás ellen is szereztünk indításgólokat, de akkor sem jöttünk zavarba, ha felállt fal ellen kellett türelmesen helyzetet kialakítani. A jó, taktikus játék az eredményen is meglátszott, az ötvenedik percben már 24-18-ra vezettünk és nyugodtan fordulhattunk a finisre. Miután a lényegi kérdések eldőltek, az utolsó percekben már mindkét oldalon sok helyzet kimaradt, végül 25-20-ra győzött a Tatai AC.


férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 12. forduló:

Tatabánya U20 – Tatai AC 20-25 (11-13)

legjobb tatai góldobók: Kállai Martin, Venczel Attila 5-5


„Kicsit furcsa volt a Tatabánya ellen ellenfélként játszani, de igyekeztünk a feladatra koncentrálni és nem a presztízs oldalát nézni a találkozónak. Az első percektől eltekintve végig vezettünk, majd sokáig 2-3 gól volt a különbség. A második félidő közepén aztán lépésről-lépésre növeltük az előnyt és egy kicsit hektikus végjáték után összességében biztosan nyertünk. Nagyon fontos két pontot szereztünk, ebből lehet és kell építkezni az utolsó őszi forduló előtt” – mondta a mérkőzés után Sibalin Jakab vezetőedző.


„Igazi csapatmunka volt, jó védekezéssel és taktikus támadójátékkal sikerült nyernünk. Reméljük, hogy ezzel sikerült kilábalni a gödörből, a PLER elleni szezonzárón pedig mindenképpen győzni szeretnénk” – tette hozzá Kállai Martin.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya