Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 26. 09:31, péntek | Helyi

Fórum új pályázatokról Esztergomban és Tatabányán

Fórum új pályázatokról Esztergomban és Tatabányán

A megyei kereskedelmi és iparkamara szervezésében a napokban Esztergomban és Tatabányán egyaránt nagy érdeklődés mellett tartottak fórumot vállalkozóknak az új pályázatokról.

Három, most megnyíló lehetőséggel országosan összesen 80 milliárd forintot hívhatnak le mikro- kis- és középvállalkozások termelési- és kapacitásbővítési és piacrajutási célokra.

Mindkét helyszínen Zoltai Dániel, a megyei kereskedelmi és iparkamara titkára köszöntötte a résztvevőket és elmondta, a kamara egyik elsődleges feladata, hogy a pályázati lehetőségekről tájékoztassa tagjait, az információk eljuttatásával segítse fejlesztéseik megvalósítását.

Varga András, a Széchenyi Programiroda regionális vezetője ismertette, hogy 21 tanácsadó dolgozik Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében. A szervezet napi kapcsolatban áll a kamarával, hiszen a megye vállalkozói potenciális pályázói lehetnek a mostani kiírásoknak. Úgy vélte, térség fejlődését elősegítheti, hogy Dr. Völner Pált nevezték ki miniszteri biztossá a megyei fejlesztési projektek megvalósításának támogatására.

Elekes Diána megyei irodavezető elmondta, Tatabányán négy, Esztergomban két tanácsadó várja a kérdéseket telefonon, e-mailen vagy személyesen. Ezen kívül konferenciákon, fórumokon osztják meg a legfrissebb információkat az érintettekkel.
Esztergomban Romanek Etelka polgármester kiemelte, a város számára létfontosságú, hogy minél jobb párbeszéd legyen a gazdaság szereplői, koordinálói és az önkormányzat között. Felkérték a helyi vállalkozásokat, hogy adataik és tevékenységük megadásával regisztrálják magukat a városházán, hogy a városi beszerzéseknél hozzájuk fordulhasson az önkormányzat.
Szárazné Merényi Emma fejlesztési tanácsadó az új pályázatokról elmondta, most háromféle pályázatot írtak ki, mindegyiket mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A támogatások mértéke mindegyiknél maximum 50 százalék, mindhárom esetben 2017 nyarának elejéig lehet pályázni.
Az első (GINOP-1.2.1.-15) a termelési kapacitások bővítését célozza: eszköz- és gépparkfejlesztést, telephelybővítést. A rendelkezésre álló keretösszeg 65 milliárd forint, július 9-étől lehet pályázni, online kitöltőprogramon keresztül.
A második pályázat (GINOP 1.2.2.-15) a kapacitásbővítő, munkahelyek megtartását eredményező beruházásokat támogatja, a keretösszeg 10 milliárd forint.
A harmadik (GINOP-1.2.3.-15) a piaci megjelenéshez, a nemzetközi versenyképesség javításához járul hozzá, keretösszege 5 milliárd forint. Részletes információk a www.palyazat.gov.hu honlapon találhatók.
Tatabányán Dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy hosszú előkészítés, kemény tárgyalások után kezdődött el az új európai uniós ciklus. Figyelniük kell a cégeknek arra, hogy megfelelő tartalommal töltsék meg a pályázatokat, így hívhatóak csak le pályázati összegek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya