Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Január 26. 09:34, kedd | Helyi

Fotók és közös szavalás Tarjánban a Magyar Kultúra Napján

Fotók és közös szavalás Tarjánban a Magyar Kultúra Napján

Különleges eseménnyel ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Tarjánban, a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

A helyi iskolások színpadi program keretében foglalták össze a Himnusz történetét társaiknak. Érdekességként hangzott el, hogy énekelt himnuszunk az egyetlen a világon, amely magától vált azzá, a magyar nép emelte erre a rangra. A rendszerváltásig sem törvény, sem uralkodó vagy kormány nem tette kötelezővé. A színpadi műsor után a nagyterem vendégei együtt szavalták el a Himnuszt és a Nemzeti dalt.
Palatin Anna, a tarján iskola igazgatója a Zárt kapuk, nyitott ablakok fotókiállításra hívta fel a figyelmet, amely 26 térségi fotós alkotásait mutatja be Tarjánban. A színes tárlat novemberben Tatabányán volt látható. A tarjáni kiállítás 2016. március 1-ig látogatható a nyitvatartási időben.
Cserteg István, A Vértes Agorája térségi szakmai munkatársa ajánlotta az újabb fotópályázatot, amelyet Mozdulat címmel hirdettek meg: – A jelenlegi kiállítást megelőző pályázaton rendkívül sok diák vett részt. Szeretnénk, ha újra sok ifjú fotós pályázna olyan sikerrel, mint Capu Dominte és Hagymási Bence, akik díjat is kaptak kiváló munkájukért – mondta Cserteg István.
A kulturális eseményen Salamon Hugó, A Vértes Agorája szakmai vezetője és kollégái is jelen voltak. Marx Ernő, Tarján polgármestere a 2016. évi együttműködés lehetőségeiről beszélgetett a szakmai vezetővel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya