Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Október 11. 15:22, kedd | Belföld
Forrás: mti

Fővárosi robbantás - Újabb felvételek az elkövető ruháiról

Fővárosi robbantás - Újabb felvételek az elkövető ruháiról

Fénykép- és kamerafelvételeket tett közzé a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyészség honlapján a feltételezett Teréz körúti robbantó elkövetéskori és átöltözés utáni ruházatáról,

és a keresett férfi beazonosításához továbbra is kéri a lakosság közreműködését - közölte a főügyész kedden az MTI-vel.

Keresztes Imre közleményében azt írta: a robbantás miatt előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytatott nyomozásban a Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrséggel együttműködve elemezte a lefoglalt térfigyelő- és ipari kamerák felvételeit, ennek kapcsán közölték az újabb felvételeket a vélt elkövető ruházatáról.

A férfi a robbantás előtt, illetve azt követően egy ideig a fején egy világos színű (homok- vagy világosszürke) horgászkalapot viselt, amelyen a logó nem kivehető, valamint egy sötétkék, kapucnis, eddig azonosítatlan márkájú, pamutnak tűnő felsőruházatot, és egy szürke oldalzsebes nadrágot. A lábán egy fekete-szürke színű, fehér fűzős, feltehetően túracipő volt. Hátán egy kék színű, az Aldi áruházlánc által forgalmazott és feltehetően ott vásárolt hátizsákot vitt.

A férfi a robbantást követően a horgászkalapot egy feltehetően Decathlon áruházban vásárolt Quechua Cat for Dark Blue 2012 G1 típusú baseballsapkára cserélte, és a sötétkék kapucnis felsőre egy piros széldzsekit húzott.

A főügyész megismételte: aki a felvételeken látható férfit felismeri, személyével, illetve tartózkodási helyével, valamint ruházatával kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-620-107-es számon vagy a "Telefontanú" 06-80-555-111 zöldszámán. A bejelentés a 107-es és a 112-es központi segélyhívók valamelyikén is megtehető, illetve személyesen bármelyik rendőri szervnél.

Keresztes Imre felidézte: az országos rendőrfőkapitány a nyomravezetőnek nettó 10 millió forint díjat tűzött ki. A bejelentő személyét bizalmasan kezelik.

Az elkövetővel kapcsolatos információkon túl a Központi Nyomozó Főügyészség két tanú jelentkezését is várja: tanúként hallgatnák ki azt a férfit, aki 2016. szeptember 24-én este foglalással kapcsolatban érdeklődött a VII. kerületben a Dob utca 63. szám alatti Queen's Court Hotel & Residence épületében, illetve annak szemközti utcafrontján, a Dob utca 60. szám alatt található Rebo Bár szórakozóhelyen. A keresett férfi ekkor világos alapszínű sportcipőt, zöld rövidnadrágot, terepmintás pólót és piros, kapucnis kabátot viselt. A férfi a vendéglátóhelyekről gyalogosan, egyedül, a Dob utcán keresztül a Kertész utca irányába távozott.

Emellett továbbra is kérik, hogy tanúként jelentkezzen a korábban közzétett képek egyikén látható kerékpáros, aki a robbantást megelőzően elhaladt a Teréz körúti helyszínen.

A VI. kerületi Teréz körúton, a Király utcánál, egy földszinti üzlethelyiségnél szeptember 24-én éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsérült.

A felvételek az alábbi linken tekinthetők meg: http://mklu.hu/?p=30856

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.