Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. December 03. 22:43, hétfő | Belföld
Forrás: InfoVáros

Fürdőzés receptre

Fürdőzés receptre

Kevesen tudják, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénzárnak köszönhetően a mozgásszervi panaszokkal küzdő biztosítottak évente két alkalommal háziorvosi beutalóval vehetik igénybe a Zalakarosi Fürdő gyógyászati szolgáltatásait.

A zalai településen 1962-ben, szénhidrogén kutatások közben találtak rá a 96 Celsius fokos gyógyvízre. A fürdő mindössze 2 medencével kezdte működését, mely mára 12 hektáros parkkal, 25 medencével, élményfürdővel, gyermekvilággal, szaunákkal valamint gyógy- és wellness kezelésekkel várja a vendégeket.
A szerves anyagokban és oldott sókban gazdag gyógyvíz egész Európában egyedülálló. A kénes, hidrogénkarbonátos víz eredményesen alkalmazható reumás és ízületi betegségek, idült gyulladások és egyes bőrbetegségek kezelése esetén is. Fürdőzés közben a kén nemcsak a bőrön keresztül, hanem a légzésünk által a véráramon keresztül nem érintett szövetekbe is beépül.

Zalakaroson a fürdőszolgáltatások mellett kiemelt hangsúlyt kap az egészséges életmód népszerűsítése, valamint az egészségtudatos programok szervezése is. Ilyen kezdeményezés a minden hónapban megrendezésre kerülő gyógyászati nyílt nap. Az ingyenes állapotfelmérés, valamint vérnyomás- és testzsír mérés mellett a vendégek azt is megtudhatják, hogy miként vehetik igénybe a fürdő által kínált gyógykezeléseket.

Az OEP támogatásnak köszönhetően a választott kezelés függvényében a betegeket az ingyenes vagy a részben támogatott kezelések esetén minimális költség terheli. További előnye, hogy nem kell hetekre, hónapokra előre időpontot egyeztetni, mint a kórházakban. A fürdő saját reumatológiai szakrendelésén az állapotfelmérést követően személyre szabott terápiát ajánlanak a pácienseknek, mely a legalkalmasabb a panaszok enyhítésére.
A beutalt betegek számára évente két alkalommal 4 X 15 fürdőzés illetve kezelés biztosított, mely a közgyógyellátásban részesülőknek teljesen ingyenes, és költsége nem számít bele a gyógyszerkeretbe sem. Az OEP által teljes, vagy részleges támogatásban részesülő kezelések az iszappakolás, iszapfürdő, parafangó, orvosi gyógymasszázs, nyirokmasszázs, talpreflexmasszázs, gyógytorna, víz alatti gyógytorna valamint speciális egyéni és csoportos tornák.

A vízben található ásványi anyagok pozitív változásokat indítanak el a vérben, hatására a gyulladásos faktorok javulnak. A keringés felgyorsul, melynek következtében gyengülnek a fájdalmak, javul az ízületek mozgathatósága, nő az izomerő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott