Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2012. Január 25. 15:18, szerda | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Futsal siker Kaposváron

Futsal siker Kaposváron

Schmidt Csaba , Dr. Kancz Csaba és Pleier Tamás a Városházán találkozott a kaposvári országos diákolimpián sikeresen szereplő Óvárosi Középiskola és Szakiskola futsal-csapatának tagjaival.

Az ezüstérmes csapat mindegyikőjüktől egy-egy Kiprich József, Vincze István, Szabó György, Csapó Károly és Kiss Imre kézjegyével ellátott labdát kapott. Az önkormányzati vezetők, akik lehetőségeik szerint támogatták a csapat szereplését, gratuláltak a játékosoknak és edzőiknek az elért eredményhez, amellyel tovább öregbítették a tatabányai labdarúgás hírnevét. Az Országos Diákolimpia futsal (terem-labdarúgás) 5-6. korosztályos döntőjét 2012. január 13-15 között rendezték meg Kaposvárott. Komárom-Esztergom megyét a 19 megyei bajnok, illetve a budapesti legjobb csapat közötti részvétel jogát a megyei tornákon az Óvárosi Középiskola és Szakiskola csapata vívta ki. Az országos tornán négy ötös csoportba osztották a csapatokat. Az óvárosiak Szentgotthárddal, Péccsel, Sopronnal és Pakssal került egy négyesbe, ahonnan pontegyenlőséggel, második helyen jutottak tovább. A keresztjátszásban Vácot, majd Baját is hétméteresekkel verte meg a csapat, ezután a döntőben egy góllal kikapott a Kazincbarcikától. Nagy öröm a második hely mellett, hogy a torna legjobb kapusa a tatabányai Farkasdi Bertalan lett, aki kiváló teljesítménnyel sokat tett a sikerért. A csapat két edzője Kasza Gábor és Szurcsik Gyöngyvér testnevelő volt. Dr. Kancz Csaba a találkozón kezdeményezte, hogy a városi kispályás labdarúgó bajnokság nyitómérkőzését, bemutató jelleggel az Óvárosi Középiskola és Szakiskola és a Duna FC Tatabánya NB II-es csapata vívja a Jubileum Parkban.
A képen a névsor:
Álló sor balról jobbra: Karczagi Gergely, Fábián Richárd, Szabó Dávid, Kiss Márk, Farkasdi Bertalan, Kasza Gábor edző
Guggoló sor balról jobbra: Váradi Alex, Méhész Bence, Szalai Dávid, Bandi Barnabás, Wágner Dávid

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.