Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Augusztus 29. 12:06, hétfő | Helyi
Forrás: Salamon Gy.

Gáláztak a modern táncosok

Gáláztak a modern táncosok

Megalakulásuk óta harmadik alkalommal hívták a szülőket, ismerősöket évzáró jótékonysági gálaműsorra a szákszendi modern tánccsoport tagjai péntek este, ők pedig érkeztek is szép számmal a faluházba.

A csoport 2008 nyarán jött létre ötven fővel, létszámuk ma negyven, az óvodásoktól a középiskolásokig minden korosztály képviselteti magát, s Gulyás Regina művészeti vezető örömére egyre több aprótalpú csatlakozik hozzájuk. Ő vallja, hogy a táncórák nem csupán a mozdulatok elsajátításáról, a koncentrációkészség fejlesztéséről szólnak, hanem a lélek és saját magunk megismeréséről, a kettő összehangolásáról, s a növendékek azt is megtanulják, hogyan kell viselkedni társaikkal, hogyan vegyék az akadályokat egy-egy újabb koreográfia megtanulása során. Regina – mint mondta – egyre több tehetséges fiatallal találkozik, ám hiányzik belőlük a kitartás, de a tánc reményei szerint ezt is fejleszti bennük.

   

A péntek esti gálán pedig valóban megmutathatták a táncosok, mennyit fejlődtek az eltelt időszakban, milyen tánctudásra tettek szert. A palettán szerepelt balett, modern és kortárs tánc, s a latin temperamentumból is ízelítőt kaphatott a közönség, amely minden produkciót vastapssal jutalmazott, de érthető módon a legnagyobb sikert a legkisebbek aratták.

A gála bevételéből eredetileg egy speciális balett szőnyeget szerettek volna vásárolni, ám az önkormányzat a segítségükre sietett és vállalta a beszerzés költségeit, így az összegyűlt forintokból a fellépéseik kiadásait fedezik, s vezetőjük azt is szeretné, ha tavasszal a legnagyobbak táncversenyen is megméretnék magukat. 

Címkék: szákszend, Tánc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya