Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2014. Január 31. 09:43, péntek | Helyi

Gazdasági évadnyitó a kamarában

Gazdasági évadnyitó a kamarában

Gazdasági évnyitót tartottak csütörtökön a megyei kereskedelmi és iparkamara tatabányai székházában

Juhász József megyei elnök, majd dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár köszöntötte a termet zsúfolásig megtöltő érdeklődőket.
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt elemezte, hol tartunk a válságban és miért. Sorolta a lényeges strukturális reformokat: teljesítményközpontú adózás, a foglalkoztatás szabályozása, a segélyezés és a nyugdíjrendszer átalakítása, a gyermekvállalás ösztönzése, oktatás, közigazgatás, igazságszolgáltatás, versenyszabályozás, energiapolitika, a kamara mint gazdasági önkormányzat megerősítése. „Az úton végig kell menni!” - szögezte le.
Az elnök szerint tudnunk kell olyan, hosszú távon sikeres gazdaságpolitikát kialakítani, amely választ ad a hihetetlen technikai fejlődés kihívásaira, hiszen újabb ipari forradalom, vagy annál több zajlik, amikor 3D-s nyomtatóval készülnek cipők vagy éppen vadászrepülőkhöz alkatrészek.
Völner Pál hangsúlyozta, a kamarának fontos szerepet kell vállalni abban, hogy a kis- és középvállalkozásoknak is érdemes legyen pályázni a következő hétéves európai uniós ciklusban. A szomszéd országokra is figyelni kell, ha piacokat akar szerezni vagy megtartani valaki. Csak szellemi innovációval lehet talpon maradni, előbbre lépni, ezt várja a kormány a vállalkozóktól - tette hozzá az államtitkár.
Czunyiné dr. Bertalan Judit megyei kormánymegbízott a közigazgatás átalakulásáról tartott előadásában kiemelte, hogy szemléletváltás történt az utóbbi években. Egyszerűsödtek az eljárások, rövidültek az ügyintézési határidők, ugyanakkor hosszabbodott a nyitva tartás, így ügyfélközpontúbbá váltak a szakigazgatási szervek.
Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke szólt arról, hogy szűkebb hazánk önkormányzata összekötő kapocs lett a kormányzat és a települések között a terület- és vidékfejlesztésben. Az óhaj, hogy a megye mint középszint megerősödjön, valóra válhat a következő évek során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya