Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Augusztus 15. 12:16, szerda | Külföld
Forrás: MTI

George Pataki felveszi a magyar állampolgárságot és szavaz 2014-ben

George Pataki felveszi a magyar állampolgárságot és szavaz 2014-ben

George Pataki, az amerikai New York állam korábbi kormányzója a közeljövőben felveszi a magyar állampolgárságot és szavaz a 2014-es magyar választáson - írta az atv.hu szerdán.

A politikus, aki olasz és ír kötődésű is, mindig magyar származását tartotta a legfontosabbnak. New York állam volt kormányzóját jelenleg is sok szál köti Magyarországhoz, és ezt a kapcsolatot kívánja erősíteni azoknak az amerikai fiataloknak az esetében is, akik bár részben magyarok, ma még szinte semmit sem tudnak az országról - olvasható a honlapon.
George Pataki 1995-től tizenkét évig, vagyis három cikluson át volt New York állam republikánus kormányzója, többször is felmerült, hogy indul az amerikai elnökválasztáson. A 67 éves politikus apai nagyapja, Pataki János 1908-ban vándorolt ki Amerikába.
Az atv.hu emlékeztet: George Pataki ötlete alapján a Balassi Intézet és a washingtoni Kossuth Alapítvány szervezésében olyan magyar származású fiatal amerikaiakat látnak vendégül Magyarországon, akik azért jöttek ide, mert magyar identitásukat is fel szeretnék építeni az amerikai mellett.
A volt kormányzó úgy nyilatkozott, szeretné, ha a következő amerikai-magyar generációk tagjai - akik talán már "azt is alig tudják, hogy magyarok" - megismernék az országot, hazatérve pedig nagykövetei lennének a magyar kultúrának Amerikában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.