Városlista
2019. november 13, szerda - Szilvia

Hírek

2012. Február 18. 07:32, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Giró-Szász: időben küldtük el a kormány levelét

Giró-Szász: időben küldtük el a kormány levelét

Pénteken, határidőre küldte el a kormány az Európai Bizottságnak szánt válaszait, a testület által januárban indított három kötelezettségszegési ügyben és két másik témában is.

Jelezte Giró-Szász András kormány- és Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő. Az EB délben arról számolt be, hogy még mindig várják a magyar levelet.

A szóvivők által említett öt, megválaszolt téma a Magyar Nemzeti Bank és az Adatvédelmi Hatóság függetlensége, valamint a bírák szolgálati idejének meghatározása; továbbá, z igazságszolgáltatási rendszer működése, a média helyzete.

A kormány az elmúlt hetekben folyamatosan konzultált az Európai Bizottsággal és annak főigazgatóságaival, Orbán Viktor miniszterelnök pedig személyesen egyeztetett José Manuel Barrosoval, a testület elnökével. A válaszlevelek ezen konzultációk alapján készültek. Az ilyenkor szokásos eljárás rendjének megfelelően a következő lépésben az Európai Bizottság feladata, hogy a válaszokat értékelje. 'Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, számíthatunk arra, hogy az Európai Bizottság a továbbiakban is objektív, pártatlan, a kettős mérce alkalmazását kizáró, jogi és szakmai alapokon nyugvó értékelést készít. A kormány elkötelezett az európai értékek mellett és továbbra is készen áll a konzultációra az Európai Unió valamennyi intézményével' – közölte Giró-Szász és Szijjártó.

Az Európai Bizottság ugyanakkor délben még arról tájékoztatta a sajtót, hogy a magyar kormány válasza nem érkezett meg hozzájuk – írta az Index.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 07:35, szerda | Belföld

Karácsonyi kívánságok teljesülhetnek a Szeretetdoboz-kívánságlista segítségével

Az idén személyre szabott kívánságokat is teljesít a Magyar Református Szeretetszolgálat; a Szeretetdoboz-kívánságlista segítségével a rászoruló gyermekek pontosan azokat az ajándékokat kapják meg, amelyekre vágynak.

2019. November 13. 07:14, szerda | Belföld

Ma van a magyar nyelv napja

Ma van a magyar nyelv napja, ebből az alkalomból gálaműsort tart az Anyanyelvápolók Szövetsége, az M5 a nap folyamán bejátszásokkal, este pedig stúdióműsorral hívja fel a figyelmet az anyanyelv fontosságára.

2019. November 13. 05:01, szerda | Belföld

Csalók élnek vissza az egyik áruházlánc nevével

Csalók élnek vissza a Tesco nevével, ismeretlenek hamis nyereményjátékot hirdetve próbálnak adatokat megszerezni a vásárlóktól - tájékoztatta az áruházlánc kedden az MTI-t.

2019. November 13. 05:00, szerda | Belföld

Fokozott vasúti ellenőrzést tartanak a rendőrök

Szerda reggeltől csütörtök reggelig fokozott vasúti ellenőrzést tartanak a rendőrök - közölte a rendőrség kedden a honlapján.