Városlista
2020. május 25, hétfő - Orbán

Hírek

2012. Február 18. 07:32, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Giró-Szász: időben küldtük el a kormány levelét

Giró-Szász: időben küldtük el a kormány levelét

Pénteken, határidőre küldte el a kormány az Európai Bizottságnak szánt válaszait, a testület által januárban indított három kötelezettségszegési ügyben és két másik témában is.

Jelezte Giró-Szász András kormány- és Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő. Az EB délben arról számolt be, hogy még mindig várják a magyar levelet.

A szóvivők által említett öt, megválaszolt téma a Magyar Nemzeti Bank és az Adatvédelmi Hatóság függetlensége, valamint a bírák szolgálati idejének meghatározása; továbbá, z igazságszolgáltatási rendszer működése, a média helyzete.

A kormány az elmúlt hetekben folyamatosan konzultált az Európai Bizottsággal és annak főigazgatóságaival, Orbán Viktor miniszterelnök pedig személyesen egyeztetett José Manuel Barrosoval, a testület elnökével. A válaszlevelek ezen konzultációk alapján készültek. Az ilyenkor szokásos eljárás rendjének megfelelően a következő lépésben az Európai Bizottság feladata, hogy a válaszokat értékelje. 'Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, számíthatunk arra, hogy az Európai Bizottság a továbbiakban is objektív, pártatlan, a kettős mérce alkalmazását kizáró, jogi és szakmai alapokon nyugvó értékelést készít. A kormány elkötelezett az európai értékek mellett és továbbra is készen áll a konzultációra az Európai Unió valamennyi intézményével' – közölte Giró-Szász és Szijjártó.

Az Európai Bizottság ugyanakkor délben még arról tájékoztatta a sajtót, hogy a magyar kormány válasza nem érkezett meg hozzájuk – írta az Index.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 25. 14:01, hétfő | Belföld

Országos tisztifőorvos: a járvány lecsengő szakaszában van

Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött, ez is azt igazolja, hogy a járvány lecsengő szakaszában van

2020. Május 25. 13:00, hétfő | Belföld

Június 4-étől új nevet kap Csongrád megye

Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz – jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.

2020. Május 25. 11:55, hétfő | Belföld

Korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai

Hétfőn 10 órától korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai - jelentette be Szijjártó Péter Röszkén.

2020. Május 25. 09:11, hétfő | Belföld

Az egész országban zivatarra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre az egész országra az Országos Meteorológiai Szolgálat.