Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2019. Február 18. 09:55, hétfő | Helyi

Gnám Tamara bravúros aranya!

Gnám Tamara bravúros aranya!

Világkupát nyert a TSC vívónője

A február végén kezdődő vívó Európa Bajnokság előtti utolsó világkupa versenyt rendezték a franciaországi Dijon-ban. A tét óriási volt, hiszen a ranglista első négy versenyzője képviseli hazánkat a kontinens bajnokságon és az utolsó két hely teljesen nyitott volt.

Tamara hosszú sérülésből felgyógyulva utazott a válogatottal és a magyar ranglista 7. helyéről vágott neki a versenynek.

A csoportkörben 5/1 eredménnyel, a 23. helyről várta a folytatást. Először egy török ellenfél következett, 15/11-re hozta az asszót, majd egy ismert ukrán vívónő Varfolomyeyeva ellen nyert szintén 15/11 arányban. A legjobb 16 közé egy honfitárs következett, a BVSC színeiben induló Turcsák Bianka, majd az orsz válogatott erőssége Saumova Manana sem tudta megállítani a tatabányai tehetséget.
Az amerikai Candreva Greta elleni 15/14 már az érmet jelentette, de Tamara nem állt meg! A döntőbe jutásért az orosz válogatott Zarkova ellen nyert remek vívással és már be is köthetett a tavalyi junior világbajnok Soldatova Anasztázia ellen. Az oroszok kiválósága az asszó közepén elhúzott, de Tamara felzárkózott, kiegyenlített és 14:14-nél beadta a győztes tust és nyerte meg a versenyt és ranglista harmadikként kvalifikálta magát a junior Európa és Világbajnokságra.

Gratulálunk Tamarának és az edzőinek: Partali Csabának és Plásztán Attilának!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 15. 09:18, hétfő | Helyi

ELLOPTA ÉS ELADTA AZ ESZKÖZÖKET

A tatai nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 31 éves férfival szemben, aki egy neszmélyi présházból lopott szerszámokat.

2021. Január 12. 08:42, kedd | Helyi

A világ vezető autógyártói ismét a Bridgestone-t választották 2020-ban

A Bridgestone EMIA több mint 80 új gyári elsőszerelést (OE) biztosított 13 autógyártó számára több mint 30 járműtípushoz.

2020. December 18. 08:49, péntek | Helyi

Jogpontok - Sajtótájékoztató

2020. December 02. 14:46, szerda | Helyi

A Bridgestone Tatabánya adományokkal támogatta a helyi szociális intézmények járvány elleni védekezését

A Bridgestone Tatabánya Kft. a járvány elleni védekezést elősegítő eszközökkel támogatott több Komárom-Esztergom megyében tevékenykedő szociális intézményt.