Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 18. 09:55, hétfő | Helyi

Gnám Tamara bravúros aranya!

Gnám Tamara bravúros aranya!

Világkupát nyert a TSC vívónője

A február végén kezdődő vívó Európa Bajnokság előtti utolsó világkupa versenyt rendezték a franciaországi Dijon-ban. A tét óriási volt, hiszen a ranglista első négy versenyzője képviseli hazánkat a kontinens bajnokságon és az utolsó két hely teljesen nyitott volt.

Tamara hosszú sérülésből felgyógyulva utazott a válogatottal és a magyar ranglista 7. helyéről vágott neki a versenynek.

A csoportkörben 5/1 eredménnyel, a 23. helyről várta a folytatást. Először egy török ellenfél következett, 15/11-re hozta az asszót, majd egy ismert ukrán vívónő Varfolomyeyeva ellen nyert szintén 15/11 arányban. A legjobb 16 közé egy honfitárs következett, a BVSC színeiben induló Turcsák Bianka, majd az orsz válogatott erőssége Saumova Manana sem tudta megállítani a tatabányai tehetséget.
Az amerikai Candreva Greta elleni 15/14 már az érmet jelentette, de Tamara nem állt meg! A döntőbe jutásért az orosz válogatott Zarkova ellen nyert remek vívással és már be is köthetett a tavalyi junior világbajnok Soldatova Anasztázia ellen. Az oroszok kiválósága az asszó közepén elhúzott, de Tamara felzárkózott, kiegyenlített és 14:14-nél beadta a győztes tust és nyerte meg a versenyt és ranglista harmadikként kvalifikálta magát a junior Európa és Világbajnokságra.

Gratulálunk Tamarának és az edzőinek: Partali Csabának és Plásztán Attilának!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya