Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. December 19. 10:10, szerda | Helyi

Gumiabroncsokkal segíti a nagycsaládosokat a Bridgestone

Gumiabroncsokkal segíti a nagycsaládosokat a Bridgestone

Gumiabroncsokkal segíti a nagycsaládosokat az ünnepek alkalmából a Bridgestone.

A gyár a Nagycsaládosok Tatabányai Egyesülete 12 tagcsaládjának adományozott egy-egy garnitúra abroncsot karácsonyra. A jellemzően három, de gyakran még ennél is több gyermeket nevelő családok életének szervezésében különösen fontos szerepet töltenek be a gépkocsik, amelyek a gyár jóvoltából most korszerű és biztonságos, téli illetve nyári gumikat kaptak a családok igényei szerint.

A nagycsaládoknak létszükséglet az autó
Reggel utazás az iskolába, a kisebb gyerekkel az oviba, majd gyors út a munkahelyre. Délután ugyanez visszafelé, majd külön fuvar az edzésre, a nap végén gyors bevásárlás és suhanás haza, a hétvégén pedig hosszabb utazás a nagyihoz vagy egy családi programra. A nagycsaládok számára a mindennapi logisztika nélkülözhetetlen kelléke a gépkocsi. Egy családi autó éppen ezért az átlagosnál 25-30%-kal is többet, akár 30 ezer kilométert is fut egy év alatt, így abroncsai is nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, és akár egy szezonnal hamarabb elhasználódnak.

Abroncsok a fa alá
Egy garnitúra abroncs azonban jelentős kiadást jelent a családoknak, különösen az ünnepek előtt. A Bridgestone éppen ezért felkérte a Nagycsaládosok Tatabányai Egyesületét, hogy mérje fel, hány családnak van tagjai közül szüksége új gumiabroncsokra. Az előzetes igényfelmérés alapján a Bridgestone 12 családnak adományoz új abroncsokat az ünnepek alkalmából, annak érdekében, hogy autóik már lefutott és elhasznált abroncsait le tudják cserélni.

„A Bridgestone egy családbarát munkahely! Számunkra éppen ezért fontosak dolgozóink családjai csakúgy, mint annak a környéknek a családjai, ahol vállalatunk működik, hiszen mi magunk is ennek a közösségnek a tagjai vagyunk” - fogalmazott Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. „Az ünnepek alkalmából azon családok karácsonyfája alá akartunk ajándékot tenni, akik a mindennapok során a legtöbbet autóznak a társadalom legfontosabb egysége, a család érdekében” – tette hozzá.

„Nagy örömmel fogadtuk a Bridgestone felajánlását. Az ajándék abroncsok a lehető legjobb helyre kerülnek, ugyanis tagcsaládjaink között több két gyermeket egyedül nevelő szülő, illetve három vagy annál több gyermeket nevelő család is van, akik számára az autó létszükséglet, ugyanakkor egy szett új gumiabroncs jelentős kiadást jelent” - mondta Tóth Gábor, a Nagycsaládosok Tatabányai Egyesületének elnöke.

Első a család
Tatabányán 1996 óta működik a nagycsaládosok egyesülete. A NOE helyi szervezetének 35 tagcsaládja van. A családok jellemzően három gyermeket nevelnek, de van köztük több négygyermekes, sőt egy hatgyermekes család is. A kiemelten közhasznú szervezet legfontosabb célja a nagycsaládok sajátos igényeinek képviselete és szolgálata, de egyes családok konkrét problémáinak megoldásában is szerepet vállal.

Társadalmi felelősségvállalás
Társadalmi felelősségvállalási tevékenységének részeként a Bridgestone rendszeresen támogat termékeivel, illetve anyagiakkal is különböző köz- és társadalmi feladatokat ellátó szervezeteket és intézményeket.

A vállalat immár évek óta segíti abroncsokkal az autópályákon és főutak mentén szolgálatot teljesítő mentőmotorosokat. Tavaly a Semmelweis Egyetem vérszállító flottájának autóit, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet gépjárműveit látta el új abroncsokkal, decemberben a Környei Önkéntes Polgárőr és Tűzoltó Egyesület részére pedig adományozott egy Bridgestone abroncsokkal felszerelt autót, nemrégiben pedig a Tatabányai Hivatásos Tűzoltóság 13 járművét szerelte fel új abroncsokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya