Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. December 28. 15:23, szerda | Belföld
Forrás: hajdupress.hu

Gyász: elhunyt a Tarzan-filmek szupersztárja, Csita

Gyász: elhunyt a Tarzan-filmek szupersztárja, Csita

Nyolcvanéves korában meghalt a harmincas évek Tarzan-filmjeinek majomsztárja, Csita.

December 24-én Floridában elhunyt Tarzan legjobb barátja, Csita, a csimpánz. A majom már nyolcvanéves volt. Haláláról a Palm Harbor-i állatmehnely számolt be, ahol Csita élt. A majomnak veseproblémái voltak - közölte a menhely. A központ vezetője, Debbie Cobb elmondta, a civil életben Jiggs-nek nevezett majom problémamentes, barátságos állat volt, aki imádott az ujjaival festeni - írja a hvg.hu.

A csimpánz Csitaként az 1932 és 1934 között, a magyar származású Johnny Weissmüller főszereplésével forgatott Tarzan-filmsorozat révén vált ismertté, lényegében komikus szerepet kapott a főhős mellett.

A floridai menhelyre 1960 körül került, előtte Weissmüller birtokán élt. Nyolcvan évével Csita matuzsálemi korúnak tekinthető, a beszámolók szerint a csimpánzok a természetben 25-35 évig, állatkertben 35-45 évig élnek. Ráadásul Csita a sorozat főszereplőjét túlélte: Weissmüller 1984-ben halt meg, 79 évesen, és a mellette a női főszereplőt, Jane-t alakító Maureen O'Sullivan és Brenda Joyce is elhunyt már.

Címkék: Csita, Tarzan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére