Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 28. 00:00, péntek | PR

Gyermekeink veszélyben - Milyen lehetőségei vannak egy szülőnek?

Gyermekeink veszélyben - Milyen lehetőségei vannak egy szülőnek?

A gyermekek rengeteg mindennapi veszélynek vannak kitéve, amire nem igazán lehet felkészülni

Egy kéz- vagy lábtörés gyerekkorban gyakori. A különböző fertőző betegségek, főleg kisebb korban, akár hetekre is kivehetik a szülőket a munkából. Egy-két napos kórházi tartózkodás is sok extra kiadással jár, és a rehabilitáció is rengeteg időt és energiát visz el. Ilyen és ehhez hasonló helyzetekre nagyon nehéz felkészülni, és a legtöbb ember számára a lehetőségek is limitáltak.
Kihez forduljunk szülőként, ha valami betegség, vagy baleset éri gyermekünket. Ehhez nyújt segítséget az asszisztencia szolgáltatás, amit bármikor azonnal elér.

Védelem baleset esetére

Imre és Katalin együtt nevelik két kiskorú gyermeküket. Máté és Blanka általános iskolások, Máté hatodikos Blanka második osztályba jár. Egy osztálykirándulás közben Máté az egyik osztálytársával lemaradt a csoporttól, amikor az erdőbe kirándultak, és felmásztak az egyik fára. Tapasztalatlanságuk miatt nem tudták felméri, hogy egy száraz és korhadt fa milyen veszélyeket jelent a számukra. Amikor Máté az egyik fa ágáról a másikra szeretett volna átmászni, az ág megroppant és a testsúlyától hirtelen letört. Máté a jobb kezére esett és szilánkosra törte a könyökét. Az erdőből kórházba szállították, ahol platinákat ültettek a könyökébe, hogy stabilizálják azt.

Máté három napot töltött kórházban és hat hónapig tartott a teljes rehabilitáció. A szülők költségei 400 000 forintra rúgtak. A családnak nem volt félretett pénze, így szülőktől és barátoktól kellett kölcsönkérniük, hogy megfelelően tudják Máté felépülését finanszírozni. A kölcsönkért összeg visszafizetése évekbe telt a családnak, és sajnos le kellett mondaniuk például a nyári családi nyaralásról is.

Egy ilyen helyzet esetén a Junior Care biztosítással havi 6 278 forintból a család nyugodtan és kényelmesen fedezni tudta volna Máté felépülését, valamint a termék asszisztencia szolgáltatásainak köszönhetően még magántanárt is tudtak volna mellé fogadni.

Képeink illusztrációk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről